Jedan od najzanimljivijih okršaja u okviru 33.kola Super lige Srbije, barem kada je reč o borbi za opstanak u eliti, igra se danas na Banjici gde domaći Rad dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Pobeda bi jednom od ova dva tima obezbedila daleko mirniju završnicu plej-auta, pa treba očekivati veliku borbu i neizvesnu utakmicu.

Ekipa Rada je tokom proleća igrala sa mnogo oscilacija, a nakon jedanaest odigranih mečeva ostvarli su samo tri pobede, uz dva remija i šest poraza. U prethodnom kolu ubedljivo su poraženi na gostovanju u Novom Pazaru, a rezultat je bio 3:0. Trenutno zauzimaju 12.mesto na superligaškoj tabeli sa 18 bodova na svom kontu, šest više od poslednjeplasiranog Borca i pet više od pretposlednjeg Novog Pazara. Surduličani su imali potpuno isti učinak, takođe ostvarivši samo tri pobede tokom proleća, uz dva remija i šest poraza. Oni su u prethodnom kolu na svom stadionu ubedljivo savladali ekipu subotičkog Spartaka, a rezultat je bio 3:0. Ekipa Radnika se trenutno nalazi na 11.mestu superligaške tabele sa 19 bodova na svom kontu, jednim više od predstojećeg rivala, ekipe Rada.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva susreta, sa ujednačenim uspehom. Prvi meč odigran je na Banjici, a ekipa Rada slavila je rezultatom 1:0(1:0). Pogodak za ’’građevinare’’ tom prilikom je postigao Bogdan Mladenović. Surduličani su se u potpunosti revanširali nekoliko meseci kasnije na svom stadionu, a rezultat je takođe bio 1:0(1:0). Strelac za ekipu Radnika na tom susretu bio je Stefan Nikolić sa ’’bele tačke’’. Današnji rivali su do sada odigrali ukupno četiri međusobna susreta, a građevinari’’ su oba odigrana na Banjici rešili u svoju korist.

Domaćini u ovaj meč ulaze oslabljeni, ali i sa velikom željom da ostvare prvu pobedu u plej-aut fazi. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u stručnom štabu ’’građevinara’’ Dejan Rusmir koji je istakao da je uveren da će svi igrači koji dobiju šansu pružiti dobru igru i ostvariti pozitivan rezultat:

’’Dolazi nam u goste ekipa iz Surdulice koja je u poslednje dve utakmice vezala dve pobede, imaju bod više od nas na tabeli, tako da očekujemo izuzetno tešku utakmicu. Što se nas tiče imamo dosta kadrovskih problema, ali smo to sada ostavili sa strane i pripremamo se maksimalno. Ima igrača koji jedva čekaju da dobiju šansu i da je iskoriste, tako da mislim da će sa te strane sve biti u najboljem redu.’’

Prisutnima se potom obratio i defanzivac ’’građevinara’’ Miloš Radivojević koji je istakao da je najvažnije prekinuti seriju poraza i mirno privesti uspešnu sezonu kraju:

’’Igramo sa jednom dobrom ekipom koja nam dolazi u dosta nezgodnom trenutku, nakon dva poraza. Međutim, mi želimo da što pre to zaboravimo, ostvarimo pobedu i da nastavimo tamo gde smo stali. Dobro smo odigrali ovu sezonu, treba privesti plej-aut kraju mirno i bez tenzija, tako da se nadam da ćemo slaviti sutra.’’

U taboru gostiju ima puno razloga za optimizam, jer je ekipa u pravom trenutku ušla u bolju formu i vezala dve pobede, ali i za oprez. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovu utakmicu govorio i šef stručnog štaba Simo Krunić koji je istakao da je ekipa Rada kvalitetna i da će ovoga puta morati da pobedi, pa svoje igrače poziva na oprez:

''Rad u plej-autu ima dva poraza i danas nema izbora, moraće da nas pobedi. ''Građevinari'' su pre plej-auta imali veću bodovnu razliku, dobro su organizovani, zato smo posebno oprezni. Od svih igrača tražim da budu skoncentrisani i daju sve od sebe da se iz Beograda vratimo neporaženi. Odgovara nam i remi. Radu ćemo se suprotstaviti u najjačem sastavu.''

Meč 33.kola Super lige Srbije između Rada i Radnika igra se danas, u subotu 29.aprila 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkrad.rs