U subotu i nedelju na programu su svi mečevi 33.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17, u okviru plej-of i plej-aut faze takmičenja. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos tri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Rad – Radnik, Partizan – Napredak i Crvena zvezda – Vojvodina.

RAD – RADNIK (subota 29.april, 19:00 časova, TV Arena sport 1)

Jedan od najzanimljivijih okršaja u okviru 33.kola Super lige Srbije, barem kada je reč o borbi za opstanak u eliti, igra se u subotu na Banjici gde domaći Rad dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Pobeda bi jednom od ova dva tima obezbedila daleko mirniju završnicu plej-auta, pa treba očekivati veliku borbu i neizvesnu utakmicu. Ekipa Rada je tokom proleća igrala sa mnogo oscilacija, a nakon jedanaest odigranih mečeva ostvarli su samo tri pobede, uz dva remija i šest poraza. U prethodnom kolu ubedljivo su poraženi na gostovanju u Novom Pazaru, a rezultat je bio 3:0. Trenutno zauzimaju 12.mesto na superligaškoj tabeli sa 18 bodova na svom kontu, šest više od poslednjeplasiranog Borca i pet više od pretposlednjeg Novog Pazara. Surduličani su imali potpuno isti učinak, takođe ostvarivši samo tri pobede tokom proleća, uz dva remija i šest poraza. Oni su u prethodnom kolu na svom stadionu ubedljivo savladali ekipu subotičkog Spartaka, a rezultat je bio 3:0. Ekipa Radnika se trenutno nalazi na 11.mestu superligaške tabele sa 19 bodova na svom kontu, jednim više od predstojećeg rivala, ekipe Rada. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 19:00 časova.

PARTIZAN – NAPREDAK (nedelja 30.april, 16:00 časova, TV Arena sport 1)

U nedelju se u okviru 33.kola Super lige Srbije na stadionu u Humskoj sastaju domaći Partizan i gosti iz Kruševca, ekipa Napretka. Beograđani se nalaze u sjajnoj formi, ali je polufinalni meč Kupa Srbije pokazao da težak raspored ostavlja posledice, pa će biti zanimljivo videti da li će Kruševljani uspeti da prekinu neprijatnu tradiciju kada je reč o gostovanjima na ovom stadionu. Ekipa Partizana se nalazi u odličnoj formi, a od starta prolećne polusezone crno-beli su ostvarili deset pobeda, uz jedan remi. U prethodnom kolu savladali su u Humskoj u derbiju kola ekipu novosadske Vojvodine rezultatom 1:0. Trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 43 boda na svom kontu, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda.Kruševljani su nakon slabog prolećnog starta u kome su zabeležili dva remija i dva poraza uspeli da značajno poprave formu i vežu čak pet uzastopnih pobeda. Ipak, u prethodna dva kola pretrpeli su poraze, poslednji prošlog vikenda na svom stadionu u duelu sa Crvenom zvezdom kada je rezultat bio 1:2. Trenutno zauzimaju odlično 5.mesto na superligaškoj tabeli sa 26 bodova na svom kontu, četiri manje od četvrtoplasirane lučanske Mladosti. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 16:00 časova.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA (nedelja 30.april, 18:00 časova, TV Arena sport 1)

Derbi meč 33.kola Super lige Srbije igra se u nedelju na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, dočekuje novosadsku Vojvodinu. Domaći tim će imati težak zadatak da ostvari veoma važnu pobedu u borbi za titulu protiv ekipe koja je poslednjih godina često umela da im ’’pomrsi račune’’ na našem najvećem stadionu, pa treba očekivati odličnu utakmicu. Ekipa Crvene zvezde je nakon jedanaest prolećnih kola zabeležila devet pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. U prethodnom kolu crveno-beli su na teškom gostovanju u Kruševcu uspeli da savladaju ekipu Napretka, a rezultat je bio 1:2. Prvoplasirani su tim šampionata sa 43 boda na svom kontu, koliko ima i drugoplasirani Partizan. Novosađani su tokom prolećnog dela šampionata imali učinak od pet pobeda, četiri poraza i dva remija, što svakako nije bilans na nivou koji se očekivao. U prethodnom kolu poraženi su na gostovanju u Beogradu u derbiju kola od ekipe Partizana, a rezultat je na kraju bio 1:0. Trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli sa 33 boda na svom kontu, tri više od četvrtoplasirane lučanske Mladosti. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport sa početkom u 18:00 časova.