Najbolji igrač 24. kola Linglong Tire Super lige Srbije po izboru naše redakcije je Saša Marjanović, strelac i asistent za ekipu Napretka u remiju sa ekipom TSC-a u Kruševcu.

Završeno je još jedno prvenstveno kolo, ovoga puta u potpunosti u znaku večitog derbija čiji epilog je borbu za prvo mesto učinio još neizvesnijom. Ipak, ovu rundu takmičenja obeležio je akter jednog drugog meča, onog u Kruševcu. Ekipa Napretka je od 40. minuta igrala sa igračem manje i uspela da se izbori za remi u duelu sa ekipom TSC-a, a meč je završen rezultatom 2:2. Najzaslužniji za osvajanje važnog boda bez sumnje je iskusni Saša Marjanović, strelac izuzetnog pogotka u prvom poluvremenu i još bolji asistent kod onog izjednačujućeg u poslednjim trenucima utakmice. Zbog toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je isti igrač obeležio i 5. kolo šampionata kada je nakon odlične partije u duelu sa ekipom Mladosti iz Lučana prvi put zaslužio ovu laskavu titulu.


FOTO: FK Napredak

Saša Marjanović (34) je rođen u Nišu, igra na poziciji veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao za Čukarički, Jagodinu, moldavski Šerif, Radnički iz Niša, Partizan, kazahstanski Aktobe i kiparski Nea Salamis, odakle je u oktobru 2020. godine i stigao u Kruševac. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 21 superligaški nastup, uz 6 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: