Kragujevački Radnički 1923 u okviru 24. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Nenad Lalatović ističe da neće biti lako, da je na igračima veliki pritisak, ali da veruje da će stići do bodova i obradovati navijače:

’’Ja i dalje ne gubim nadu, optimista sam, iako znam da će biti jako teško. Greh od Boga bi bio da jedan tako veliki klub kao što je Radnički 1923 ispadne iz Super lige. Ova sjajna publika ovde ne zaslužuje da naredne sezone gleda svoj voljeni tim u Prvoj ligi Srbije i mišljenja sam da to ne bi bilo dobro ni za srpski fudbal, s obzirom da je Radnički 1923 posle Zvezde i Partizana klub sa najvećom posetom u Super ligi. U goste nam dolazi jedan jako neugodan protivnik, predvođen bivšim trenerom Radničkog 1923, Aleksandrom Lintom, koga ja inače izuzetno cenim i poštujem i koji je duži niz godina sarađivao sa mojim veoma dobrim kolegom Ilijom Stolicom. Radi se o dobro selektiranoj ekipi sa dosta školovanih igrača u svojim redovima, koji su u stanju da kazne svaki vid opuštanja. Za razliku od nas oni nemaju mnogo toga da izgube u ovoj utakmici, ali će sigurno moj kolega Linta znati da motiviše svoje igrače da pruže maksimum na terenu. Ovo je prva u nizu utakmica u kojoj moramo da tražimo preko potrebne bodove u borbi za opstanak. Za nas je pobeda apsolutni imperativ i sigurno je da ćemo od prvog minuta izaći na teren sa namerom da obradujemo naše navijače i upišemo prvu pobedu u prolećnom delu sezone. Svesni smo da neće biti lako, veliki je pritisak na igračima, ali verujem da ćemo na kraju osvojiti željena tri boda. Mirić je juče trenirao punim intenzitetom, a da li će biti u potpunosti spreman za sutrašnju utakmicu videćemo nakon današnjeg treninga. Imamo određenih problema sa Varjačićem koji nije trenirao poslednja dva dana. Videćemo da li na njega možemo da računamo za ovu utakmicu, pošto ja želim da u timu imam igrače koji su sto odsto spremni.’’

Meč 24. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog 1923 i Voždovca igra se u petak 25. februara 2022. godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923