Stanković: Pre derbija moramo da završimo ozbiljan posao, a to je Proleter

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 279

Beogradska Crvena zvezda u okviru 23. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Proletera.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da je teško ne misliti o derbiju, ali da je pre toga neophodno savladati Proleter i ’’naplatiti’’ eventualni kiks crno-belih:

’’Sigurno da nas motiviše kada ne primimo gol. Taj podatak je dodatan podstrek za sve nas tako da ćemo gledati da i u Novom Sadu protiv Proletera budemo na visini zadatka. Utakmica protiv Radničkog je bila pokazatelj dobre forme, gde smo od prvog do devedesetog minuta nametnuli jak ritam. Lopta jednostavno nije htela u gol, ali ako nastavimo tako, sigurno je da će se u nekom trenutku i taj problem otkloniti i da ćemo postati efikasniji. Računam na sve igrače, kao što sam već govorio i pre početka prvenstva. Ko god da dobije šansu treba da bude pre svega spreman. Ne znam da li će početi, ali ako Falko nastavi ovako sigurno je da nosi kandidaturu kao i svi ostali za prvih jedanaest. Motika je imao problem sa stopalom, ali mislim da su doktori to rešili. Od sledeće nedelje će biti sa nama u stroju. I situacija sa Ohijem je odlična, radio je juče punim intenzitetom, a radiće i danas. Sutra će se naći na terenu. Nadam se da će nedavna pobeda u Kupu Srbije biti prekretnica u nastavku sezone. Video sam veliku želju i motivaciju kod momaka, bili su grupa koja je želela da ide dalje u tom takmičenju, i sigurno da to može biti prekretnica. Verujem da će bodovni zaostatak kod igrača stvoriti još veći žar i želju za pobedom. Od početka priprema stalno o tome pričamo. Motiv ne može da bude veći i niko ne može više od nas da želi pobedu. Teško je da se ne misli o derbiju, to je utakmica od velikog značaja za naš klub, naše navijače, ali i nas same. Pre derbija moramo da završimo ozbiljan posao, a to je Proleter. Bez te utakmice ne možemo da gledamo napred. Ima i momenata kada pričamo o derbiju i koliko je taj meč važan, ali smo svi usredsređeni na sutrašnji meč. Opet kažem, ako dođe poklon pre derbija, mi ćemo ga oberučke prihvatiti. To sam mnogo puta rekao. Mi moramo da budemo pravi u Novom Sadu, da bi ako dođe do kiksa, naplatili taj kiks.’’

Meč 23. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Crvene zvezde igra se u nedelju 20. februara 2022. godine, sa početkom u 13:00 časova.

FOTO: FK Crvena zvezda

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte