Fudbalski klub Vojvodina od danas ima novog šefa stručnog štaba, a upražnjeno mesto na klupi zauzeo je Radoslav Batak, nekadašnji fudbaler ovog kluba.

U prostorijama fudbalskog kluba Vojvodina danas je organizovana promocija novog šefa stručnog štaba. Nakon iznenadnog odlaska Aleksandra Veselinovića rukovodstvo novosadskog kluba brzo je pronašlo zamenu, paa će tu funkciju ubuduće obavljati nekadašnji fudbaler ovog kluba Radoslav Batak. Njemu su dobrodošlicu poželeli predsednik kluba Dušan Mijić i predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković.

Prvi čovek kluba Dušan Mijić istakao je da uprava kluba nije imala mnogo vremena za donošenje odluke, ali i da smatra da je Radoslav Batak pravo rešenje:

’’Kao što vidite, stvari se jako brzo dešavaju. Dogodila nam se situacija kojoj se nismo nadali, a kroz razgovor gospodin Vuković i ja smo došli do zaključka da bi najbolje rešenje za Vojvodinu bilo da uspostavimo saradnju sa trenerom koji ima energiju, međunarodno iskustvo i želju da pokaže svoje trenersko znanje. Iz tog razloga, opredelili smo se za Raleta (Radoslav Batak), koga poznajem još iz vremena dok je igrao za Vojvodinu, jer sam i u to vreme bio član uprave. Ako uspe da na igrače prenese ono što je njega krasilo kao fudbalera Vojvodina će sigurno dobiti jednog vrhunskog trenera. Želim mu uspešan rad i da pokušamo da osvojimo ono što može da se osvoji, a to je Kup Srbije.’’

Sličan stav izneo je i njegov kolega Dragoslav Vuković koji je dodao da je dobro što je Radosla Batak ’’dete Vojvodine’’ i da ga novosadska javnost poznaje kao uzornog sportistu:

’’Ne tako davno ovde smo predstavili prethodnog trenera koji je iz nama neobjašnjivih razloga dao ostavku dan pred meč protiv Partizana. Kao i veći deo javnosti bili smo zatečeni i dovedeni pred svršen čin. Utakmica je protekla tako kako je protekla, a sada smo na novom početku. Radoslav Batak je najbolje rešenje u ovom trenutku, jer je dete Vojvodine i odigrao je mnogo utakmica za prvi tim, a u budućnosti ćemo se generalno okrenuti tome da u klub vraćamo decu Vojvodine. Novosadska javnost ga dobro poznaje kao uzornog sportistu, dobrog oca i prijatnog čoveka. Mlad je, zdrav, snažan, i nadamo se da će uspeti svoju energiju da prenese na igrače. Do kraja prvenstva je ostalo još pet kola i valjda ćemo uspeti da ostvarimo zacrtani cilj, a to je treće mesto i izlazak u Evropu.’’


FOTO: fkvojvodina.rs

Predstavnicima medija se potom obratio i novi šef stručnog štaba koji nije krio optimizam, a najavio je i ko će mu biti najbliži saradnici:

’’Zahvaljujem se rukovodstvu kluba na ukazanoj šansi. Mnogi smatraju da sam neiskusan trener, što nije daleko od istine, ali ja nemam problem sa tim. Mislim da mladi ljudi treba da preuzimaju odgovornost i da se izbore za svoje ideje. Poštujem ljude sa stavovima i principima, i dokle god budu poštovani i moji stavovi i principi, saradnja će nam biti uspešna. Kada mi je ukazalo šansu rukovodstvo mi je dalo i potpuno odrešene ruke. Sam sam izabrao svoje saradnike, a to su Zoran Repac, bivši igrač Vojvodine iz moje generacije, zatim Milan Belić koji će pomagati u radu sa napadačima, potom Bojan Neziri koji je bivši prvotimac Vojvodine i Saša Todić koji će raditi sa golmanima.’’

Trener Batak je sa fudbalskim klubom Vojvodina dogovorio jednogodišnju saradnju, a tim povodom istakao je da su finansijski uslovi bili najmanje važni prilikom pregovora i da se odrekao primanja:

’’Na temu ugovora i finansija sa gospodinom Vukovićem uopšte nisam hteo da razgovaram. Posle četrnaest godina ponovo sam u klubu i imam želju i entuzijazam. Ovo je moja druga ljubav, pa u tehničke stvari nisam ulazio i primanja sam se odrekao. Gospodin Ivanović je imao ugovor na pet godina, pa… To je samo mrtvo slovo na papiru. Ako budemo uspešno sarađivali, a nadam se da hoćemo, saradnja će trajati dugo.’’

On se potom osvrnuo na činjenicu da će prvi dueli koji očekuju ekipu i novi stručni štab biti protiv dva najjača rivala, Partizana i Crvene zvezde, istakavši da je to pozitivna okolnost:

’’Mislim da situacija ne može biti lakša. Da sam birao kako ću da počnem, počeo bih sa utakmicama protiv Partizana i Crvene zvezde. Za to ne treba ekstra motiv igračima, jer će biti pun stadion i pravi ambijent. U kakvoj god situaciji da se čovek nađe treba da joj odgovori i krene putem uspeha.’’

Radoslav Batak (39) je rođen u Novom Sadu, a tokom igračke karijere nastupao je ta ČSK Čelarevo, Mladost iz Apatina, Vrbas, Vojvodinu, ruski Dinamo iz Moskve, turske klubove Ankaraspor i Antalyaspor, crnogorski Mogren i kazahstanski Tobol. Odigrao je i 25 mečeva za nacionalni tim Crne Gore i postigao jedan pogodak. Trenersku karijeru započeo je 2015.godine na Tajlandu gde je kao pomoćni trener radio u klubovima Buriram United i Sisaket.

Pogledajte video izveštaj FK Vojvodina sa ovog događaja:

FOTO: fkvojvodina.rs