Uprava i stručni štab Čukaričkog dočekali su danas igrače koji su nakon manje od meseca dana pauze započeli pripreme za nastavak šampionata.

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Saša Ilić izvršio je prvu prozivku u 2022. godini. Tu su „starosedeoci“, golmani - Nemanja Belić, Đorđe Petrović i Novak Mićović, odbrambeni igrači - Viktor Rogan, Strahinja Tanasijević, Uroš Drezgić, Stefan Šapić, Bojan Roganović, Darko Puškarić, igrači sredine terena - Marko Docić, Asmir Kajević, Srđan Mijailović, Stefan Čolović, Milan Savić, Aleksa Janković, Ibrahima Endiaje, Mitar Ergelaš, i napadači - Marko Rakonjac i Đorđe Jovanović. Od omladinaca prvom timu su na startu priprema priključeni golman Lazar Kaličanin, Mihajlo Spasojević, Igor Miladinović, dok su iz BASK-a stigli Aleksandar Kadijević, Dario Grgić, Nikola Petković, Ognjen Ajdar, Andrija Fratrović i Stefan Obradović. Prvu prozivku su zbog pozitivnog nalaza na korona virus propustili Nemanja Tošić, Miladin Stevanović, Stefan Kovač, Nikola Čolić i Kristijan Belić, kao i prehlađeni Bojan Kovačević i Jovan Lukić, koji iz predostrožnosti nisu bili na prvom treningu. Klub je za sada napustio samo napadač Mihajlo Baić, sa kojim je sporazumno raskinut ugovor, dok će Norman Kempbel doputovati naknadno.

Ekipa će prvi deo priprema obaviti na stadionu na Banovom brdu, do polaska u Tursku. U Antaliji će ’’brđani’’ boraviti od 21. januara do 04. februara, a tamo će odigrati šest kontrolnih mečeva. Prvi, dan po dolasku u Tursku, protiv ruskog drugoligaša Kubana iz Krasnodara. Potom slede mečevi protiv slovenačke Mure (26. januar), ruske Alanije (29. januar) i slovačke Dunajske Strede (31. januar). Još uvek se čeka zvanična potvrda meča sa učesnikom ovogodišnje Lige šampiona, kijevskim Dinamom, a taj susret trebalo bi da bude na programu 02. februara, dok se za dan kasnije traži rival.


Direktor Vladimir Matijašević govorio je o učinku u prvom delu sezone i ambicijama vezanim za prolećni nastavak šampionata:

’’Planovi kluba su kao i do sada, plasman u evropske kvalifikacije i promocija mladih igrača. Bilo je dosta povreda tokom jeseni i to je glavni razlog zašto nisam zadovoljan prvim delom sezone. Igrali smo u predsezoni agresivno i dobro, ali smo potom pretrpeli brojne pehove, nedostajalo nam je dosta igrača zbog povreda. Dozvolili smo da nam uzmu bodove rivali poput Novog Pazara, Mladosti iz Lučana, i drugih ekipa koje je, bez potcenjivanja, trebalo da pobedimo. Neće biti lako u nastavku sezone. Prva utakmica nas očekuje protiv Zvezde, a takođe, trećeplasirani ima težak raspored u plej-ofu i osam bodova u ovom trenutku nije nam garancija kad je u pitanju borba za Evropu.’’


Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Saša Ilić govorio je o kadrovskim problemima i planovima, uz naglasak da je odlazak nekog od najtalentovanijih mladih igrača realnost:

’’Izostanci usled korone su najveći problem, ali to ne možemo da izbegnemo. Više bih voleo da su sada svi zaraženi i da potom budu na raspolaganju, ali je izvesno da će biti izostanaka. Poznato je da Čukarički živi od prodaje igrača i svesni smo da će neki od najtalentovanijih imati ponude i napustiti nas u određenom periodu, ali to je posao za direktore kluba. Imaćemo šest provera koje ćemo iskoristiti da se spremimo za drugi deo sezone. Rivali u kontrolnim duelima će biti kvalitetni i cilj će nam biti da se što bolje pripremimo. Prevashodna želja mi je da izbegnemo povrede tokom pripremnog dela.’’

FOTO: FK Čukarički