Kragujevac: Početak priprema Radničkog 1923 za nastavak sezone

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 502

Okupljanjem i prozivkom igrača ekipa Radničkog 1923 započela je pripreme za nastavak sezone u okviru Linglong Tire Super lige Srbije.

U dobroj atmosferi i sa velikim radnim elanom fudbaleri Radničkog 1923 su u subotu 08. januara započeli pripreme za prolećni deo sezone u Linglong Tire Super ligi Srbije. Prvoj prozivci šefa struke kragujevačkog superligaša Zorana Milinkovića u novoj kalendarskoj godini nisu prisustvovali samo Nikola Damjanac, Nikola Ristović i Veljko Trifunović, koji su trenutno u izolaciji zbog kovid infekcije.

Iskusni strateg je okupljenim igračima poželeo pre svega dobro zdravlje i da ih u novoj godini mimoiđu problemi sa povredama i bolestima koji su ih pratili tokom čitave jesenje polusezone:

’’Iskreno se nadam da će nas svi ti maleri koje smo imali u jesenjem delu sezone mimoići u nastavku takmičenja. Nažalost, situacija je takva da zimske pripreme počinjemo bez trojice igrača koji su kovid pozitivni, ali je činjenica da mi već dve godine živimo u uslovima pandemije i da je to neka realnost koju moramo da prihvatimo. Nastojaćemo da ovaj period koji je pred nama iskoristimo da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u prolećnom delu prvenstva. Pripreme počinjemo standardnim testiranjem igrača, kako bismo se uverili u njihovo trenutno fizičko stanje. Potom ćemo raditi na podizanju kondicije, ali i stvaranju željenog modela igre, kako bismo što pre došli do tog nekog konačnog proizvoda. Neka naša želja je da do odlaska u Tursku odigramo bar jednu kontrolnu utakmicu, ali to u velikoj meri zavisi od situacije sa kovidom. Moramo biti svesni da nas očekuje mnogo rada, truda i stresa na putu ka ostvarenju našeg zajedničkog cilja, a to je opstanak u ligi. Znamo da su nas mnogi već sada otpisali, što može da nam bude samo dodatni stimulans u nastavku prvenstva. Imamo neku svoju računicu, na ruku nam ide i to što nije prevelika bodovna razlika između ekipa koje se bore za opstanak u ligi, tako da verujemo u pozitivan rasplet ove sezone.


Izvesno je da će tokom zimske pauze doći do određenih promena u igračkom kadru kragujevačkog superligaša. Klupske ispisnice dobili su Nemanja Dragutinović i Igor Vićentijević, a iskusni Marko Mirić potpisao je produžetak saradnje na još godinu i po dana. Strateg Kragujevčana je najavio da bi uskoro trebalo da stignu prva pojačanja, a da će u fokusu biti i nekolicina omladinaca:

’’U pregovorima smo sa nekolicinom igrača, koje ćemo pokušati da konkretizujemo u narednim danima. Naravno, nećemo odustati ni od tradicije priključivanja igrača iz omladinske selekcije prvom timu, tako da je neki naš plan da do polaska u Tursku imamo potpuno jasnu sliku kada je reč o igračkom kadru.’’

Prema utvrđenom planu priprema fudbaleri Radničkog 1923 će u Kragujevcu trenirati do 17. januara, a potom se sele u tursku Antaliju gde će obaviti bazični deo priprema i odigrati par izuzetno jakih kontrolnih utakmica protiv ekipa iz Ukrajine, Bugarske i Poljske. Povratak u Kragujevac predviđen je za 31. januar, a plan je da “crveni” do početka prolećnog dela sezone, koji je zakazan za 12. februar, imaju još jednu kvalitetnu proveru. Prvi prolećni duel odigraće na svom terenu sa ekipom novosadskog Proletera.

FOTO: FK Radnički 1923

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte