Subotički Spartak je u subotu 08. januara pod vođstvom šefa stručnog štaba Vladimira Gaćinovića započeo pripreme za nastavak šampionata.

Na početku priprema subotičkog Spartaka za prolećni deo šampionata u sezoni 2021/22 prisutnima se obratio šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović koji je izneo plan priprema i pojasnio trenutnu kadrovsku situaciju:

’’Pripreme krećemo u okrnjenom sastavu, fali nam jako puno igrača u odnosu na prvi deo sezone. Neki su još uvek povređeni od prošle polusezone, a imamo i trenutno bolesne igrače sa temperaturom. Nadam se da će nam se uskoro pridružiti i da ćemo biti kompletni. Do 22. januara ćemo se pripremati u Subotici i za to vreme ćemo odraditi sedamnaest treninga i odigrati dve prijateljske utakmice.  Odigraćemo jak kontrolni meč 16. januara u Budimpešti protiv Ferencvaroša i 19. januara protiv Radničkog iz Sombora. Potom 22. januara odlazimo u Antaliju gde ćemo biti do 5. februara i za to vreme odigrati šest utakmica koje će nam pomoći da vidimo gde se nalazimo i u kakvoj formi ćemo dočekati prvenstvo. Vraćamo se sedam dana pre početka prvenstva. Ciljevi Spartaka ostaju isti, da podignemo timski i individualni kvalitet igrača. Želeli bismo da igramo u plej-ofu, a u ovom momentu teško je govoriti na koju poziciju ciljamo, jer će to zavisiti od mnogo faktora. Optimista sam jer mislim da možemo da podižemo neke segmente u našoj igri. Zadovoljan sam igrom i rezultatom u devet poslednjih kola od kada sam na mestu trenera. Možda smo mogli osvojiti i koji bod više, jer smo to zaslužili po prikazanoj igri.

Nekada kapiten, a danas jedan od funkcionera Subotičana, Vladimir Torbica, poželeo je svima srećnu i uspešnu godinu, pa dodao:

’’Imamo određenih problema sa igračkim kadrom, nadam da će nam se igrači koji su povređeni ili imaju zdravstvenih problema što pre priključiti. Neki nisu uspeli da saniraju povrede iz protekle polusezone. U Subotici ćemo biti do 22. januara kada se selimo u Antaliju gde ćemo odigrati šest odličnih kontrolnih utakmica sa dobrim protivnicima iz Ukrajine, Češke i Rusije. Imaćemo dve utakmice do odlaska u Tursku, sinoć smo prihvatili poziv ekipe Ferencvaroša. a već ranije smo dogovorili meč sa Radničkim iz Sombora. Klub je napustilo devet igrača koji nisu bili standardni prvotimci , ali su u određenom vremenskom periodu u ovom klubu igrali značajnu ulogu. Procena sa obe strane da u ovom momentu prekinemo saradnju i da im omogućimo da odu u sredinu gde će više igrati i napredovati.’’

Na prvom treningu prisutno je bilo 29 igrača od kojih 11 iz omladinske škole, i to:

GOLMANI: Tasić, Dulić, Gudžulić, Paunović;

ODBRANA: Desnica, Alfonso, Vrbljanac, Đorđević,  Ivančević, Jančić, Milošević, Dimković, Peić, Tukuljac;

VEZNI RED: Vidaković, Marčić, Kolarić, Đurasović, Milić, Tufegdžić, Čejić, Rajević, Todoroski, Srećković, Kopunović, Erdeljaš;

NAPAD: Nikolić, Bogićević, Bijelović, Simin.

FOTO: FK Spartak ŽK