Derbi kola: Ekipa TSC-a dočekuje aktuelnog šampiona za kraj polusezone

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 510

Derbi meč 21. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Bačkoj Topoli gde domaći TSC dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Biće to prvi duel ova dva izuzetno kvalitetna tima na novom stadionu, pa treba očekivati odličnu atmosferu i zanimljivu utakmicu.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić ističe da crveno-beli imaju ulogu apsolutnog favorita, ali da veruje da je moguće stići do pozitivnog rezultata:

’’Svi znamo šta Crvena zvezda predstavlja u domaćem fudbalu. Aktuelni su šampion, postigli su ozbiljne rezultate u Evropi i svesni smo da nas čeka najteža moguća utakmica. Sa maksimalnim respektom ulazimo u predstojeći duel. Svestan sam da će nam biti izuzetno teško da ugrozimo Zvezdu, ozbiljan su protivnik sa individualcima koji u svakom trenutku mogu da reše meč, ali nećemo se predati unapred. Uz dobar pristup kakav imamo na treninzima i kakav smo imali na utakmicama koje sam sa klubom do sada odigrao pokušaćemo da dođemo do našeg cilja, a to su dobra igra i dobar rezultat.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Dejan Stanković ističe da je cilj da se pobedom završi jesenja polusezona, ali da je prethodno kolo pokazalo da to neće biti lako:

’’Cilj nam je da donesemo tri boda. Rekao sam to i pre Radnika, ali desilo se šta se desilo, peh, ponovo protiv njih. Za nas je ovo mini-finale, probaćemo da pobedom završimo godinu. To je Zvezda, pre tri dana smo bili najbolji, a onda dođe momenat gde ponovo moramo da dignemo gard. Prvenstvo je dugačko, ali imamo za šta da se borimo i nećemo odstupati od toga. Imamo i igrače koji mogu da odgovore na to. Realno je da bude uspona i padova, ali bitno je da reakcija bude zvezdaška. Gajić ima problem sa zadnjom ložom, takođe i Živković je obnovio povredu koja ga je pred Bragu mučila. Videli ste i u  Portugalu da njegov učinak sa loptom nije bio kakav smo očekivali, ali kretnja bez lopte je bila zadovoljavajuća. Tako da, verovatno neće igrati sutra, da imamo još neku utakmicu posle TSC-a, bio bi u konkurenciji, ovako nisam siguran. Takođe, pokušaćemo da oporavimo Petrovića za sutrašnji meč. Nikolić i Falko su spremni kao što ste videli. Što se tiče TSC-a, imali su fenomenalan start. Posle je došlo do kadrovskih problema i teži period, pre svega rezultatski, ne sa aspekta igre. Sa Lazetićem su dobili na kvalitetu, jer je on trener sa jasnom filozofijom i uvek je hteo da se nadigrava i sa jačima. Biće zanimljiv i zahtevan meč. Što se terena i uslova za igru tiče, imali smo sreće što smo igrali na našem stadionu prekjuče, sad i protiv TSC-a, verujem da će sve biti u redu. To je prednost za oba tima, jer hoćemo da igramo fudbal. Pokušaćemo da ispoštujemo sve što smo juče pričali i da se nadogradimo, jer bitne utakmice su za pobeđivanje.’’

Derbi susret 21. kola Linglong Tire Super lige Srbije između TSC-a i Crvene zvezde igra se u četvrtak 16. decembra 2021. godine, sa početkom u 16:05 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Crvena zvezda

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte