Derbi meč 19. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Kruševcu gde domaći Napredak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Kruševljani su mnogo puta do sada pokazali da umeju da iznenade favorite, pa treba očekivati borbenu i zanimljivu utakmicu.

Pomoćnik u stručnom štabu domaćeg tima Nikola Stojanović ističe da je neočekivani poraz u Kupu Srbije donekle narušio samopouzdanje igrača, ali da nema vremena za tugovanje:

’’Očekuje nas lepa i teška utakmica. Teška iz razloga što nam dolazi Crvena zvezda, odlična ekipa, sa sjajnim pojedincima koji prave razliku na terenu i to potvrđuju, ne samo na srpskim terenima, već i u Evropi. Lepa, jer će tribine verovatno biti pune i samim tim nije potrebna dodatna motivacija za naše igrače. Što se tiče nas, pripremali smo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Nećemo moći da računamo na povređene Sprema i Tomića. Vasiljević, pošto je Zvezdin golman, neće moći da brani, na golu će ga zameniti Aleksa Jordanov. Malo smo poljuljani neočekivanim porazom od Rada u Kupu Srbije, međutim, šta je – tu je. Rekao sam igračima, treba biti veliki u porazu i pobedi. Moramo da zaboravimo na Rad, nema vremena za analize i tugovanje, jer čeka nas ozbiljan protivnik. Očekujem dobru utakmicu, da momci uđu maksimalno koncentrisani, a fudbal je, između ostalog, lep i što ne pobeđuje uvek bolji.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Dejan Stanković je biranim rečima govorio o protivniku i šefu stručnog štaba ’’čarapana’’, a potom i o važnosti predstojećih nekoliko mečeva:

’’Očekivanja se ne menjaju i ciljevi su isti. Pred nama je teško gostovanje. Svaka tri dana smo na terenu i oseti se umor i fali malo energije, ali volja i odnos su uvek pravi. I za ovu utakmicu se spremamo kao da je poslednja, znamo koliko nam znači. Još malo ih ima do polusezone i sve su bitne. Optimistično gledamo na sve. Sutra će najjači tim izaći u Kruševcu. Moraćemo što pre da se adaptiramo na teren, od prvog minuta. Trener Đuričić radi odličan posao, stil mu je prepoznatljiv, ekipa je puna samopouzdanja. Zna u svakom momentu šta radi, odlična tranzicija, oduzimaju lopte, odmah je pas u napred i napad na dubinu. Zahtevni su kao protivnik. Uz dužno poštovane, cenim njegov rad, iskusan je trener i „stari lisac“. Čestitam mu na svemu što je uradio do sada. Nadam se da je bolje zdravstveno i da će biti na klupi da se pozdravimo. Nama ništa sem pobede ne igra. Iskusna su ekipa. Marjanović mi se sviđa fudbalski. Mnogo pričamo o njemu, lider na terenu, gde god da ga staviš. Snalazi se vrhunski, pokazao je to i u Kragujevcu protiv Radničkog, gde je ušao sam u dve šanse, dao gol. Takođe, napadač Bačanin, dobro zadržava loptu, otvara prostor. Samo Sanogo i Nikolić su van stroja. Dragović se vratio, Živković takođe, biće u protokolu obojica, a Dioni neće. Ima tu istegnuća, problema, ali gledamo velike stvari. Neće igrati samo onaj koji baš ne bude mogao. Mnogo su važne utakmice. Ključne su u nizu koji vodi do završetka prvenstva, ali ne mislim da će one odlučiti ko će biti prvi. Da, imamo dva teška gostovanja, Napretku i TSC-u, pogotovo će biti nezgodno jer igramo na svaka tri dana. Tu je i Braga. To je praktično utakmica kao šesnaestina finala Lige Evrope. Možeš da napraviš nešto ogromno za klub i navijače. Biće nam teško. To su dva jaka fronta, ali nećemo odustati. Utakmice će biti ključne i moraju se dobiti, tako razmišljamo.’’

Derbi susret 19. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Napretka i Crvene zvezde igra se u nedelju 05. decembra 2021. godine, sa početkom u 13:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Crvena zvezda