Uprava fudbalskog kluba Metalac predstavila je danas novog šefa stručnog štaba prvog tima Miliju Žižića.

Nakon odlaska Žarka Lazetića, uprava fudbalskog kluba Metalac je brzo pronašla rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba prvog tima. Tu funkciju će u narednom periodu obavljati Milija Žižić koji je već danas započeo svoj rad sa igračima.

Sportski direktor Milanovčana, Bojan Leontijević, prvo se zahvalio doskorašnjem šefu struke, a potom i izneo uverenje da je Milija Žižić dobar izbor i da će uspešno ispuniti očekivanja:

’’Zahvaljujemo se Žarku Lazetiću na svemu što je kod nas sa svojim timom uradio. Mislim da je tu bilo mnogo toga dobrog i pozitivnog. Sada zatvaramo tu stranicu i okrećemo se nečemu što je budućnost za naš klub. Potrudili smo se da nastavimo tradiciju dobrih izbora kada je kadriranje generalno u pitanju. Dolaskom gospodina Žižića mislim da smo uradili ispravnu stvar i da smo ponovo na jako dobrom putu. On je dobro poznato ime u fudbalskim krugovima. Neko je koga smo prepoznali kao osobu koja će, vrednostima koje zagovara i svim onim što sobom donosi, dostojanstveno reprezentovati naš klub i zajedno sa svojim timom, uz sve nas, podići klub na jedan viši nivo. Gospodin Žižić je do sada imao puno uspeha u trenerskom poslu i u radu sa mlađim kategorijama. Imao je dobar razvojni put, što je za nas jako važno, i u radu sa mladim selekcijama Crvene zvezde i u mnogim drugim ulogama, što samostalno, što kao asistent. Čvrsto verujem da smo napravili jako dobru odluku i posebno sam srećan i zadovoljan što je on sada sa nama. Od nas će imati punu podršku za ono što bude zahtevao.’’

Novi šef struke Milija Žižić se zahvalio Milanovčanima na dobrodošlici i prilici da radi u kvalitetnom i uređenom klubu kao što je Metalac:

’’Meni je izuzetno drago što sam od danas u Milanovcu i što ću imati priliku da radim u jednom kvalitetnom i uređenom klubu poput Metalca, sa čestitim ljudima, jer vrlo dobro poznajem rukovodstvo, stručni i igrački kadar. Očekujem da ću u narednim danima brzo upoznati kompletnu radnu zajednicu, prionuti na posao i započeti kvalitetan trenažni proces, koji će, ako Bog da, dati rezultate. Svestan sam situacije u kojoj se klub nalazi u takmičarskom aspektu. Neophodno je, koliko već danas kroz trening i sutra kroz utakmicu, kao i one koje dolaze do kraja jesenjeg dela šampionata, taj period iskoristiti maksimalno i onda dan po dan, korak po korak, ići u susret svim izazovima, čemu se najiskrenije radujem.’’

Trener Žižić će debitovati u susretu osmine finala Kupa Srbije sa ekipom Radničkog sa Novog Beograda koji je zakazan za sutra.

FOTO: FK Metalac