Derbi meč 18. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Nišu gde ekipa Radničkog dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Ova južnjački derbi ima veliki značaj za oba tima u borbi za plasman u gornju polovinu tabele, pa treba očekivati žestoku borbu i dobar fudbal.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Radoslav Batak ističe da očekuje zahtevnu utakmicu i da je neophodno da se u nju uđe oprezno i maksimalno spremno:

’’Očekuje nas zahtevna utakmica, pošto nam u goste dolazi jedna disciplinovana i neugodna ekipa. Oni će ovde doći osokoljeni posle ove pobede protiv TSC-a. Radnik je na toj utakmici pokazao da jako dobro koristi prostor iza leđa zadnje linije rivala. Imaju jaku kontru i brze igrače koji mogu da iznesu takvu igru. Oni su dobro otvorili sezonu, pa su bili u krizi, ali su se onda ponovo podigli. Nedavno su pobedili Crvenu zvezdu i to dovoljno govori koliko su opasan tim i koliko je težak izazov ispred nas. Mi smo se ozbiljno pripremili za njih. Vezali smo dva remija u ligi i vreme je da upišemo trijumf koji će nas podići u gornji deo tabele. Spremni smo, motivisani i fokusirani da damo maksimum, da se nametnemo od prvog minuta i da uz zalaganje svih dođemo do ta tri boda koja želimo. Imamo određenih kadrovskih problema. Štoper Nikola Vujadinović je na prošloj utakmici dobio nezgodan udarac u tetivu, još uvek ima otok, tako da je njegov nastup pod velikim znakom pitanja. Lazar Arsić ima četiri žuta kartona i on sigurno neće moći da nam pomogne. Svi ostali igrači su maksimalno spremni, a vratio nam se Aleksandar Kovačević posle pauze od 15 dana koju je napravio zbog povrede. Imamo kvalitetne igrače na svim pozicijama i izvešću sastav za koji mislim da će nam doneti ono što svi želimo, a to su tri boda.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Dušan Đorđević ističe da je raspored gust, a vremena za treninge nema dovoljno, zbog čega se posebna pažnja poklanja oporavku igrača:

’’Gostovanje u Nišu je novi izazov. To je derbi ovog dela Srbije koji će sigurno i nositi svoju emociju i svoju draž. Ekipa Radničkog je stabilizovana, igraju bolje u poslednje vreme. Nas u ovom gustom rasporedu očekuje još jedna velika borba gde se nadamo da možemo da nastavimo dobar niz i da napravimo solidan rezultat. Iza nas je jedna dobra serija, dve pobede i tri remija u poslednjih pet kola. Poslednja pobeda nam je bila izuzetno važna i u psihološkom smislu zbog same činjenice da smo skoro celu utakmicu igrali sa igračem manje. Zbog zaostale utakmice i predstojeće utakmice Kupa, ušli smo u veliki broj mečeva. Znali smo za to i spremali se za kratke pauze između utakmica. Znali smo da nema mnogo vremena za neke duže dane treninga, već više utakmica, pa trening, pa oporavak, pa utakmica. Nadamo se da smo uspeli da to što bolje realizujemo.’’

Derbi susret 18. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Radnika igra se u nedelju 28. novembra, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na četvrtom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Radnik