Derbi meč 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to još jedan duel starih rivala, a kao i pred svaki prethodni možemo očekivati odličan fudbal i neizvestan meč.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Aleksandar Stanojević ističe da ovaj meč ima ogroman značaj za njegov tim, kao i da je izostanak Natha problem koji se može i mora prevazići kolektivnom igrom:

’’Igra se derbi kola, igramo protiv izuzetne ekipe koja je pokazala u poslednjem periodu da je u usponu forme. Verujem da ćemo odigrati na pravi način, da ćemo biti pravi kao što smo bili u najvećem delu sezone. Nadam se da će doći navijači da nas podrže, potrebna nam je podrška u svakom smislu te reči. Vojvodina je intenzivna ekipa, vrlo disciplinovana, imaju izuzetnu tranziciju. Trener im je uneo tu disciplinu. Jasno je na koji način igraju, trče dosta, bore se. Svesni smo svega toga, tako se i spremamo. Igramo na našem stadionu, moramo da imamo ulogu favorita. Naravno da smo na našem stadionu favoriti, ali poštujemo protivnika. Oni znaju da li su rasterećeni ili nisu, mi nismo, nama je imperativ pobeda. Ali, ponavljam, meni je važno da u kontinuitetu budemo dobri, da budemo konkurentni za titulu. Što se tiče kadrovske situacije, ne možemo da računamo na Natha, a znate dobro koliko nam on znači na terenu. On je trenutno u Izraelu na ispitivanjima, doktor je u svakodnevnom kontaktu sa njim. Ništa, moraće neko drugi da preuzme odgovornost. Mi generalno igramo timski, mi smo ipak Partizan, bez svakog možemo i moramo da igramo. Imamo dosta igrača, na svima nama je da odigramo dobro. Natho jeste odigrao najveći broj utakmica, ali dobro znate da stalno rotiramo i pobeđivalo se. Nećemo reći da će jedan igrač biti na toj poziciji, pravićemo rotacije da nadomestimo izostanak Natha.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Slavoljub Đorđević ističe da je obaveza njegovom tima da uvek ide na pobedu, i kući i na strani, bez obzira na to što su crno-beli u odličnoj formi i što imaju ulogu favorita:

’’Pred nama je još jedan derbi u nizu. Partizan je prvi na tabeli, u dosadašnjem delu prvenstva prikazivao je najbolje igre i formu, a takav utisak učvrstio je i nastupima u evropskom takmičenju. Na svom stadionu, sigurno su crno-beli favoriti i u sutrašnjem susretu, ali mi na tu utakmicu odlazimo hrabro, sa željom da se borimo i pokušamo da ih iznenadimo. Učinićemo sve što je do nas kako bismo pokušali da pretočimo u realnost želju koju imamo. Radili smo dobro i kvalitetno, ali smo i iskoristili priliku da pojedine igrače odmorimo. Čini mi se da je pauza jako dobro iskorišćena pred pakleni ritam koji nas čeka do kraja jesenjeg dela sezone. Pred nama je još šest prvenstvenih i jedna kup utakmica i želimo da ih odigramo na što bolji način i uspešno privedemo završetku ovu godinu. Vojvodina je veliki klub i ima istu takvu ekipu. Bez obzira na to da li igramo kod kuće ili na strani, uvek imamo obavezu da idemo na pobedu. Ponoviću, Partizan je favorit i ekipa koja u kontinuitetu pokazuje vrhunsku formu, ali smo možda malo rasterećeniji od njih. Svejedno, naša je obaveza da idemo na pozitivan rezultat, jer se nalazimo, bogu hvala, na dobroj poziciji na tabeli. Naša ekipa pretrpela je puno kadrovskih promena i otuda oscilacije koje smo imali. Imamo i puno mladih igrača, ali verujem u ove momke i važno je da im i javnost ukaže poverenje. Imamo kvalitet i ubeđen sam da ćemo na kraju biti na poziciji na kojoj i treba da budemo.’’  

Derbi susret 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Vojvodine igra se u nedelju 21. novembra 2021. godine, sa početkom u 15:45 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan