Beogradska Crvena zvezda u okviru 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Lučanima gde će odmeriti snage sa ekipom Mladosti.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da očekuje težak posao, jer je domaći tim u usponu forme, uz napomenu da bi rani pogodak u mreži Lučanaca znatno olakšao put do trijumfa:

’’Završili smo Kup, znao sam da utakmica neće biti briljantna i nisam mogao realno da očekujem da će to biti tečna igra i efikasnost. Radili smo vredno na pauzi, spremali smo se za ciklus od devet utakmica koje igramo u ritmu četvrtak - nedelja. Sipali smo benzin, sve u cilju pripreme za ritam koji nas očekuje. Nema izgovora sutra, iako nas čeka težak teren i neugodno gostovanje. Namučili smo se i na Marakani protiv njih dobivši ih 1:0, ali uz mnogo poteškoća. Reč je o timu koji gaji isti stil igre već dugo, sa dosta presinga i 1 na 1 situacija po celom terenu. To je njihova taktika i odlika stručnog štaba. Radili smo analize, ponovićemo to sa ciljem da ih što više namučimo i što pre postignemo gol. U takvom meču, rani pogodak na tvojoj strani ti olakšava posao. Mene je malo iznenadila Mladost sa lošim startom. Međutim, izdigli su se, vratili su im se neki igrači, sada su napravili niz dobrih rezultata, tako da nas čeka teško gostovanje. Ne možemo da računamo na Sanoga i Nikolića koji su van stroja, a ista situacija je sa Falkom i Dionijem. Ostali će biti na raspolaganju, već smo ušli u ritam odmaranja i spremanja utakmica, čeka nas trening, pa ćemo detaljnije znati kako ćemo izaći sutra. Takođe, situacija sa Kangom je takva da je stigao, ali mu je preminuo otac i dobio je podršku od svih nas, kao i vreme da bude s porodicom u tako teškom trenutku. Biće na raspolaganju, on ima želju da igra, jednostavno je takav, da se on pita uvek bi bio na terenu. Situacija sa Borjanom je takva da je on stigao juče u toku dana i da ćemo se videti kasnije na treningu. Navikao je on na ovakav ritam, ali ćemo popričati, pa videti da li će braniti sutra.’’

Meč 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Mladosti i Crvene zvezde igra se u nedelju 21. novembra 2021. godine, sa početkom u 13:30 časova.

FOTO: FK Crvena zvezda