Neizvesnost oko izbora novog šefa struke kragujevačkog superligaša nije predugo trajala. Uprava Radničkog 1923 angažovala je iskusnog stručnjaka Zorana Milinkovića.

Nakon prekida saradnje sa Vadimirom Radenkovićem, koji je kragujevački tim predvodio u dosadašnjem toku šampionata, uprava fudbalskog kluba Radnički 1923 pronašla je rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba. Ekipu sa ’’Čika Dače’’ u nastavku sezone će predvoditi iskusni stručnjak Zoran Milinković koji je predstavljen na današnjoj konferenciji za medije.

Novi strateg Kragujevčana istakao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što će raditi u klubu duge i svetle tradicije i najavio veliki rad koji treba da omogući ostvarenje zacrtanih cijeva:

’’Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam došao u klub duge i svetle tradicije kao što je Radnički. Ispred nas je puno posla, jedan težak i odgovoran zadatak, ali verujem da ćemo uz veliki rad i posvećenost svih ljudi u klubu, kao i oko njega, uspeti da ostvarimo željeni cilj, a to je opstanak u ligi. Dobio sam puno informacija o ekipi od strane svojih saradnika i iskren da budem jedva čekam da počnem sa radom, kako bi u tom neposrednom kontaktu sa igračima locirao određene probleme i pokušao da ih otklonim. Verujem u potencijal ove ekipe i smatram da ona može mnogo više u odnosu na trenutnu situaciju. Na meni i mojim saradnicima je da učinimo sve što je u našoj moći da kroz jedan mukotrpan rad izvučemo ekipu iz rezultatske krize.’’

Sportski direktor Kragujevčana, Slavko Perović, istakao je da je u izboru novog šefa struke presudno bilo njegovo iskustvo, kao i autoritet koji može podići nivo takmičarske discipline:

’’Odlučili smo se za jednog iskusnog trenera, sa velikim autoritetom, od koga očekujemo da stabilizuje ekipu i podigne nivo takmičarske discipline, što je, po mom mišljenju, bio i glavni problem u nekom prethodnom periodu. Verujemo da će pod Milinkovićevom trenerskom palicom tim izgledati znatno kompaktnije, agresivnije i disciplinovanije na terenu, a da će kao produkt toga doći i bolji rezultati.’’

Zoranu Milinkoviću će u radu pomagati Vladimir Volkov i Radovan Jovanović, sa kojima je prethodno uspešno sarađivao u lazarevačkoj Kolubari. Svoj debi će imati već u nedelju u okviru 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije, kada će ekipa Radničkog 1923 biti gost subotičkog Spartaka.

FOTO: FK Radnički 1923