Najbolji igrač 16. kola Linglong Tire Super lige Srbije po izboru naše redakcije je golman Nikola Petrić, nakon odličnih odbrana i zaustavljenog penala u remiju Proletera sa ekipom Partizana u Beogradu.

Odigrana je još jedna runda šampionata, a ovoga puta strelci nisu bili naročito raspoloženi. ’’Nula’’ je tako viđena i u Humskoj gde ekipa Partizana nije uspela da savlada novosadski Proleter. Najzaslužniji za to je golman Slanobaraca, Nikola Petrić, koji je pružio još jednu sjajnu partiju u aktuelnoj sezoni i zaustavio čak deset udaraca u okvir svog gola. Najvažnija od tih odbrana je zaustavljen udarac sa ’’bele tačke’’ najboljeg strelca lige Rikarda Gomeša. Zbog toga je upravo on naš izbor za najboljeg aktera ove runde takmičenja.

Nikola Petrić (30) je rođen u Čačku, a golmansku karijeru započeo je u ekipi Borca. Tokom karijere je nastupao i za Mladost, Čukarički, švedsku ekipu Brommapojkarna, grčki Panachaiki i jermenski Ararat. Tokom aktuelne sezone nastupao je na svih 16 superligaških mečeva svog tima.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: