Milanovački Metalac okviru 16. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić ističe da je ekipa u rezultatskoj krizi, ali da ima još dosta utakmica do kraja i da veruje u svoje igrače:

’’Pre svega čestitam kolegi Đorđeviću na pobedi protiv Zvezde, o kojoj se još priča. Svi znamo koliko je teško, skoro nemoguće, postići tako nešto u prvenstvu. Mi se dobro poznajemo i sa polaganja za licence, on je jedan od najboljih naših trenera i već se vidi u Radniku zašto je to tako. Radnik je zato ekipa u uzlaznoj formi i nas čeka još jedna vrlo teška utakmica, posebno ako imamo u vidu položaj u kom se nalazimo. Poslednja sam osoba koja će da upire prstom i baca drvlje i kamenje na jednog, dva ili tri igrača, kad smo nezadovoljni rezultatom. Svi smo odgovorni, i kad je dobro, i kad je loše. Ovo je sigurno jedan od tih lošijih perioda, ali tu smo gde smo, moramo se nositi s tim zajedno. Mnogi su očekivali više od Metalca, ali mi smo od starta znali koliko je uvek teže igrati i biti uspešniji u toj drugoj sezoni zaredom posle ulaska u Super ligu. Sad je svima jasno da te priče kako Metalac može da bude peti, četvrti i slično, nisu bile realne, pa je utoliko teže svima da prihvate trenutnu poziciju i mogućnost da se igra za opstanak. Ali, do kraja ima još više od dvadeset utakmica i ja ću se boriti da izvučem maksimum od ekipe i svih igrača, iza kojih i dalje stojim. Neki ljudi mogu da misle da nisam prava osoba za ovo, možda su u pravu, međutim, ja verujem u ono što radim i nastaviću to da radim dokle god ne odem odavde. Toliko i o tome.’’

Meč 16. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Radnika igra se u subotu 06. novembra 2021. godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: FK Metalac