Milanovački Metalac u okviru15. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić govorio je o protivniku sa puno respekta, a potom istakao da zna šta je potrebno kako bi se izborio pozitivan rezultat:

’’Oni su izuzetno kvalitetna i iskusna ekipa, koju predvodi vrhunski trener, svi znamo u fudbalskom svetu ko je i šta predstavlja Milan Đuričić, tako da maksimalno ozbiljno i sa velikim poštovanjem prema njima pristupamo toj utakmici. Pritisak imperativa pobede je stalno prisutan, ali više sa strane cele ove priče, nego što ga mi sami preterano osećamo. Mi se bavimo svojim poslom i svaku utakmicu želimo da odigramo najbolje i pobedimo. To što sada nešto ’’moramo’’ neće doneti benefit samo po sebi, već ono što budemo uradili na terenu, jedni za druge, kao i način na koji budemo sprovodili to što želimo. O tome kako smo igrali, koliko dugo nismo pobedili, sve što smo imali da kažemo rekli smo u prethodnim danima i nedeljama, tako da je ostalo samo da pričamo na terenu. Momci su bili jako dobri, i ako ponove igru i odlučnost kao protiv recimo Partizana, dobri defanzivno, u pritisku sa loptom i napadali prostor, na pravom smo putu da akcije protiv Napretka završimo onako kako treba. Da, pita se o tome i protivnik, ali mi znamo šta je potrebno kako bismo došli do pozitivnog rezultata.’’

Meč 15. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Napretka igra se u utorak 02. novembra 2021. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Metalac