Derbi meč 15. Kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Biće to duel dva izuzetno talentovana tima koji su dobro započeli aktuelnu sezonu, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Aleksandar Stanojević pozvao je navijače da podrže ekipu u važnom susretu, kao i da pozdrave legendu kluba, Sašu Ilića, koji će ovoga puta biti na suprotnoj strani kao šef struke ’’brđana’’:

’’Pozivamo sve navijače da dođu na stadion da nam pomognu, ali i da pozdrave Saleta. Ne moramo mnogo trošiti reči o Saši, naravno, u odličnim sam  odnosima s njim. Drag je svima koji su igrali sa njim. Poslednji put smo se videli dok još nije bio trener Čukaričkog. Nemam običaj da se viđam sa kolegama pred utakmicu, bez obzira ko je u pitanju, fokusiran sam samo na utakmicu. Najteža utakmica, uz prethodni protiv TSC-a, u ovom periodu. Čukarički je ubedljivo treći, stabilan je već duži vremenski period i sve to daje dobre rezultate. Igramo na svaka tri dana, moramo pravilno da rotiramo kako bi svi bili spremni i fizički izdržali težak ritam. Čukarički već duže vreme radi dobar posao. Đole Jovanović je izuzetan igrač, direktan, i veliki je hendikep za rivala njegov izostanak. Brđani su sa Rakonjcem dobili nešto drugo, on traži dubinu, pokretljiv je i brz. Protivnik ima mnogo sjajnih mladih igrača, ne volim da pričam o imenima, ali moram da pohvalim Saletovu hrabrost da stavi Kovačevića na mesto štopera, iako ima samo 17 godina. Sviđa mi se kod Saše što se takmiči, obzirom da znam njegov način razmišljanja, takođe, svi ga poznajemo kao igrača. U trenerskom poslu moraš da se takmičiš, on je pokazao da igra na rezultat, otkako je na klupi Čukaričkog njegov tim je agresivan, lepršav. Drugo, nije Ilić početnik, već je radio u reprezentativnim selekcijama, zatim u A reprezentaciji. Sale zna naš način rada, tako da je što se toga tiče u blagoj prednosti, međutim, video sam i ja njegov način igre, ali o tome ćemo posle utakmice. Vidi se Ilićev pečat, što mi je jako drago i siguran sam da će biti jednog dana tamo gde mu je mesto, u Partizanu. Imaćemo svi posebne emocije, pošto igramo protiv ekipe koju trenira Saša Ilić. Fokus nam je na utakmici, navijači će ga naravno pozdraviti, ali moraju da daju vetar u leđa i našim igračima.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Saša Ilić istakao je da će biti neobično po prvi put voditi utakmicu protiv crno-belih, kao i da za njegove igrače nema većeg motiva od činjenice da će igrati protiv prvoplasirane ekipe koja još uvek nije poražena u šampionatu:

’’Još nisam svestan da ću igrati, odnosno voditi ekipu protiv Partizana. Nikada nisam razmišljao da ću nekada biti na drugoj strani, život piše romane. Trener sam Čukaričkog i prvi put ću biti na suprotnoj strani, onoj koja ne pripada Partizanu. Šta je tu je, pokušavam da se koncentrišem na meč. Želim da fokus ne bude na meni, već na utakmici. Emocije će naravno postojati, ali držaću ih u sebi. Partizan suvereno vlada u Super ligi Srbije, igra fantastično. Sale Stanojević ih predvodi odlično, imaju trenutno osam bodova prednosti u odnosu na večitog rivala. Posle nekoliko godina jasno je da crno-beli žele titulu i svaka utakmica im je bitna, kao i nama. Nemamo šta da izgubimo. To su oni mečevi kad možeš samo mnogo toga da dobiješ. Uporno pričam igračima da se u ovim utakmicama pokazuje karakter i kvalitet. Ova grupa igrača Čukaričkog ima talenat, kvalitet, samo da pokažu karakter. Gde ćeš bolje utakmice od ove i to protiv ekipe koja nije izgubila u tekućoj sezoni, na vrhunskom terenu. Svi su preduslovi tu da se pokažu najbolje što mogu, a kako će se to odvijati meč, videćemo. Partizan je kao kolektiv disciplinovana i napadački orijentisana ekipa, koja u svakom momentu zna šta radi. Crno-beli igraju odlično, Stanojević izvrsno radi i biće stvarno teško. Mnogo je tu vrhunskih igrača, nekoga ću  sigurno i zaboraviti, ali od svakoga preti opasnost, Rikarda, Natha, Terzića, Markovića, Pantića. Svi imaju individualni kvalitet. Kao ekipa, celina, moramo da budemo dobri da bismo parirali Partizanu. Ukoliko želimo dobar rezultat svi moraju da budu na vrhunskom nivou. Uz to, da bi se pobedile velike ekipe u određenim situacijama potrebna je i sreća, kao i da svim igračima počev od startnih jedanaest do onih na klupi bude dan. Bolji motiv od ove utakmice nemaju, igraju sa prvoplasiranom ekipom. Nema tu specijalne priče, svi preduslovi za dobru utakmicu su ispunjeni. I na nekim prethodnim utakmicama dešavalo nam se da primimo gol, ali smo kasnije uspevali da preokrenemo i pobedimo. Mali „ožiljak” na nas je ostavio poraz u Kupu Srbije. To je samo dokaz da u svaku utakmicu moramo da uđemo maksimalno koncentrisano i agresivno. Nema više lakih utakmica kod nas.’’

Derbi susret 15. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog igra se u nedelju 31. oktobra 2021. godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan