Beogradski Partizan u zaostalom meču 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je za kontinuitet u pobedama neophodno da funkcioniše svaki segment, pa tako i podrška navijača, kao i da ekipa Metalca igra dosta otvoreno i da je neugodan rival:

’’Kao i svaka utakmica, duel sa Metalcem je veoma bitan. Očekujem zahtevan meč, pokazalo se to iz prethodnih međusobnih duela i ulazimo sa velikim oprezom. Rival je mlada ekipa, brza, ali kao takva i nama otvara određeni prostor. Nije lako pobeđivati u kontinuitetu, svaki segment je bitan, u igri i na tribinama, i zato se nadam podršci navijača. Prirodno je da svaka ekipa protiv Partizana i Crvene zvezde zapne iz petnih žila. Takva su ekipa da uvek imaju period u kojem mogu da susret reše u svoju korist. Bilo je tako i u prethodnim duelima, ali nisu uspeli te momente da iskoriste. Znamo i kako su igrali protiv nas, izlaze visoko, napadaju, to je njihov stil od kog ne odustaju. Tako su igrali i protiv Zvezde. Primetio sam da Cvetković i Stuparević nisu igrali protiv Spartaka, ne znam da li je to deo taktike, ali tako je bilo i pred crveno-bele. Sigurno rival gleda da sa što jačim sastavom izađe na megdan. Borbeni su, igraće otvoreno, ali pred nama je da ostvarimo dobar rezultat. Nije lako, u Partizanu se uvek očekuju pobede. Znači što igramo u Beogradu zbog putovanja, ali i terena. Teško je igrati na nekim terenima koji nisu adekvatno pripremljeni. Da izbegnemo makar loše podloge usled lošeg vremena. Srećan sam jer se borimo, u trci smo na domaćoj sceni i u Evropi. Na našem terenu je odigran veliki broj utakmica u kratkom periodu i teren je bio težak za igru, veoma mekan. Igrala je u tom periodu i reprezentacija, ali generalno smo zadovoljni našim terenom i želimo da igramo na njemu. Ima rovitih igrača, juče je grupa fudbalera koji su igrali za vikend imala oporavak. Nismo sigurni oko Markovića, Holendera i Rikarda. Imamo konkurenciju na krilu, ali kada Marković i Holender nisu zdravi onda je smanjena konkurencija. Čekamo poslednji trening pred utakmicu posle kojeg ćemo se opredeliti za startere. Jović se vratio u trenažni proces i na njemu je sada da se nametne. Svi igrači moraju da se dokazuju, nema minulog rada.’’

Zaostali meč 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Metalca igra se u četvrtak 28. oktobra 2021. godine, sa početkom u 16:55 časova.

FOTO: FK Partizan