Derbi meč 13. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to duel dva kvalitetna tima sa evropskim ambicijama, pa treba očekivati izuzetno kvalitetnu i neizvesnu utakmicu.

Prvotimac ’’brđana’’ Srđan Mijailović je sa puno respekta govorio o gostujućem timu i istakao da su dueli sa direktnim konkurentima za plasman u evropska takmičenja uvek izuzetno važni:

’’Vojvodina je uvek Vojvodina, klub čije samo ime poziva na oprez. Možda su nešto lošije startovali, ali su i dalje u vrhu i naravno da su uvek opasni. Novosađani su zadržali nekoliko iskusnih igrača, onih koji uvek mogu i na individualni kvalitet da reše utakmicu. Pre svega tu mislim na Simića, Vukadinovića, Čovića, Bastajića i Mrkaića. Napravila je Vojvodina i ozbiljan zaokret sa mladim igračima, nekoliko njih su reprezentativci Srbije u svojim godištima. I od njih preti opasnost, pokazali su kvalitet u prethodnim mečevima. Ali, mnogo toga zavisi pre svega od naše igre. Bilo je mnogo utakmica od početka sezone u kojima smo se ’’krpili’’, u pojedinim momentima i sa šest-sedam startera van stroja. I u takvim uslovima uspevali smo da slavimo važne pobede u Kruševcu i Bačkoj Topoli. I to pokazuje snagu kompletne ekipe, Čukarički ima na svakoj poziciji dva ili tri rešenja. I sa Vojvodinom ćemo biti hendikepirani, bez najboljeg strelca ove sezone Đorđa Jovanovića. I naravno, moraćemo kao i u nekim prethodnim susretima da nalazimo neka druga rešenja. Svaki trijumf protiv direktnog konkurenta za plasman u Evropu, a Vojvodina to svakako jeste, vredi mnogo više od tri boda. Trijumfom protiv TSC-a smo došli na treće mesto, na nama je da sada uspostavimo kontinuitet i da osvajamo bodove u serijama. Sjajna prilika su naredna dva susreta koje igramo na domaćem terenu, protiv Vojvodine i Proletera. Ali, moram da naglasim, oba ta meča biće izuzetno teška, oba novosadska superligaša su u daleko boljoj formi nego što je to bio slučaj na početku sezone.’’

Prvotimac novosadskog tima Stefan Đorđević ističe da je cilj da se na Banovom brdu pruži dobra partija i osvoje sva tri boda, kao i da očekuje zanimljivu i neizvesnu utakmicu:

’’Po svemu, naš susret sa Čukaričkim može da se okvalifikuje kao derbi kola. Dobro smo trenirali tokom pauze, iako na okupu nismo imali sve igrače. Bjeković, Topić, Miletić i Kabić bili su s mlađim reprezentativnim selekcijama i vratili su se tek nedavno, a određene probleme zbog povreda imali smo Maksimović i ja, dok nam se Uroš Kabić pridružio s ozledom primicača. Svejedno, želimo da na Banovom brdu pružimo dobru igru, pokažemo kvalitet i rešenost da ostvarujemo mnogo bolje rezultate i, uspemo li u namerama, savladamo domaćina. Uvek naši susreti sa ’’brđanima’’ donose zanimljive i neizvesne okršaje, nije lako u njima prognozirati pobednika, a Vojvodina nikada ne menja cilj s kojim ulazi u svaku utakmicu.’’

Derbi susret 13. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Vojvodine igra se u subotu 16. oktobra 2021. godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: FK Vojvodina