Niški Radnički u zaostalom meču 10. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Radoslav Batak ističe da izostanak nekoliko standardnih prvotimaca utiče na pripremu utakmice, ali da očekuje da njihove zamene budu na visini zadatka:

’’U goste nam dolazi tim koji je u usponu forme i koji ima ozbiljan kontinuitet rada sa kvalitetnim trenerom, što je veoma važan podatak. Metalac ima u svom sastavu nekoliko mladih i veoma dobrih igrača. Doveli su i Stuparevića, koji je pre nekoliko godina prodat iz Voždovca u Votford za ozbiljan novac. On je opasan igrač, tu su i Vlalukin i Krajišnik. Oni su jedna dobra i disciplinovana ekipa i čeka nas težak posao. Naravno, ambicije Radničkog su uvek najveće. Poštujemo rivala, ali naš cilj su tri boda, kojim bi nadogradili pobedu u Lazarevcu. Protiv Kolubare je bilo i dobrih i loših momenata u našoj igri, a ove loše ćemo sada morati da svedemo na minimum, jer nas čeka nešto kvalitetniji protivnik. Nikola Aksentijević je pozitivan na koronavirus i nećemo ga imati na raspolaganju neko vreme. Na svu sreću, on se dobro oseća, ima blage simptome i želimo mu da brzo ozdravi. Japanac Riohei Mićibući je protiv Kolubare istovremeno doživeo povrede ramena i butine, u situaciji kada se svom snagom zakucao u stativu, pa će i on preskočiti Metalac, a neće igrati ni Aleksandar Pejović, koji je nakupio četiri žuta kartona. Izostanak trojice standardnih prvotimaca svakako je uticao na našu pripremu za ovaj meč, ali mislim da mi imamo potrebnu širinu u igračkom kadru i da će oni koji ih budu zamenili biti na visini zadatka. S obzirom na kvalitet i karakteristike igrača koje imam na raspolaganju, smatram da je to trenutno najbolji model za našu igru. U odnosu na to se i pravi taktika i sistem. Moram još jednom da ponovim da ćemo protiv Metalca morati da budemo bolji nego protiv Kolubare, ukoliko želimo da zabeležimo pobedu.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Žarko Lazetić ističe da su Nišlije prošle kroz turbulentan period, da sada deluju bolje i da ne očekuje lak posao na Čairu:

’’Nikako neće biti lako. S jedne strane oni imaju izuzetno kvalitetne pojedince, s druge su prošli vrlo turbulentan period, promenili su mnogo trenera za kratko vreme, ali to su njihove stvari, i sada deluju dobro. Da smo bili srećni što je prvobitno došlo do tog odlaganja, nismo. Da nam odgovara što igramo tri utakmice u sedam dana, ne odgovara nam, nemamo takav roster. Ali, mi to ne određujemo, zna se ko odlučuje i pravi raspored, a na nama je da se prilagodimo što je bolje moguće i izvučemo maksimu iz onoga što dolazi. Zna se šta niški Radnički predstavlja u našem fudbalu, mada smo videli da nas tamo ne čeka nešto posebno lep teren, ali to su sve stvari koje prate fudbal. Kada krene meč naše je da radimo sve što smo pripremili. Pored dobrih pojedinaca, vidi se sada, od kako im je došao novi trener, da pobeđuju s novom energijom. Mi smo u vrlo dobrom momentu, naši rezultati u poslednje tri utakmice posledica su dobre igre od početka sezone i u Niš idemo jako motivisani, spremni, da potvrdimo to što smo najavili, da ćemo biti sve bolji i bolji. Za dobar rezultat na ovoj utakmici biće neophodno da budemo bolji nego protiv Kragujevca u nedelju.’’

Zaostali meč 10. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Metalca igra se u četvrtak 30. septembra 2021. godine, sa početkom u 16:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: FK Metalac