Najbolji igrač 11. kola Linglong Tire Super lige Srbije po izboru naše redakcije je Kvinsi Menig, strelac i dvostruki asistent za Partizan u ubedljivoj pobedi nad ekipom Spartaka u Beogradu.

Odigrano je još jedno zanimljivo i izuzetno efikasno kolo šampionata, a najefikasniji je bio prvoplasirani Partizan. Crno-beli su na svom stadionu ostvarili ubedljiv trijumf nad ekipom Spartaka rezultatom 5:0, a najzaslužniji za to je novajlija Kvinsi Menig. Holanđanin je na ovom susretu postigao izuzetno lep pogodak i zabeležio dve asistencije, pokazavši da se veoma brzo uklopio u zamisli Aleksandra Stanojevića i da je veliko pojačanje u borbi za titulu. Zbog toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Partizan

Kvinsi Menig (26) je rođen u Amsterdamu (Holandija), igra na poziciji levog krila, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Ajax. Nastupao je i za holandski PEC Zwolle, francuski Nantes B, engleski Oldham Athletic i holandski Twente, odakle je i stigao u Beograd. Zabeležio je i veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U17, U19, U20, U21). Tokom aktuelne superligaške sezone zabeležio je četiri nastupa, uz jedan postignut pogodak.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: