Milanovački Metalac u okviru 11. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Kragujevca, ekipu Radničkog 1923.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić ističe da je rival pokazao ozbiljan kvalitet na startu superligaške sezone, zbog čega očekuje maksimalan pristup svojih igrača:

’’Želim da čestitam ekipi iz Karagujevca, oni su uz Kolubaru, kao novajlije u ligi, pokazali mnogo. Do sada su osvojili 14 bodova, što zaslužuje maksimalan respekt. Imaju fenomenalnog Mirića, takav igrač se dugo nije pojavio iz nekog uslovno rečeno „manjeg“ kluba, u tako poznim fudbalskim godinama, a da pravi toliku razliku. Od dobrog pritiska, ostajanja na lopti, dobijanja vazdušnih duela, napadanja prostora, golova, zaista je skrenuo pažnju na sebe i pokazao ozbiljan kvalitet. Pored njega tu su još jako dobri Kovačević, Vidović, Damjanac. Uostalom, bodovi govore o svima njima. Dobar je termin, nedelja popodne, ko god bude došao moći će da uživa, jer mislim da nas čeka jako dobar susret dve odlično organizovane ekipe. Kolega Radenković gaji specifičan način igre, često s visokim presingom, imaju ozbiljnu tranziciju. Ne prave mnogo šansi po utakmici, ali umešno koriste svaki prostor koji im se otvori. Vidi im se jasno svaka ideja u igri. S druge strane mi smo u odličnom momentu, na uzlaznoj putanji i bićemo sve bolji i bolji. Insistiraću da se nametnemo od prvog minuta, da budemo u jakom intenzitetu defanzivno, sigurni s loptom, da što više akcija efektno završavamo, nastavljajući igru u stilu po kakvom smo postali prepoznatljivi. Osim Bačkulje, niko nema povrede, a ni virusne infekcije, temperature, niti dijareju, jedva čekamo da počne utakmica.’’

Meč 11. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Radničkog 1923 igra se u nedelju 26. septembra 2021. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Metalac