Niški Radnički u okviru 9. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Novom Pazaru gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom.

Šef stručnog štaba gostiju Radomir Koković ističe da je rival u sličnoj  tranzicionoj fazi, kao i da zna postavu sposobnu da stigne do pozitivnog rezultata:

’’Očekivanja za ovu utakmicu su da, pre svega, nastavimo da podižemo kvalitet igre. Kada kažem kvalitet igre mislim na sve faze, i ofanzivno i defanzivno i u tranzicijama. Moramo da probamo da što manje osciliramo i da ne dođemo u situaciju kao u prošlom meču protiv Voždovca, kada smo šezdeset minuta igrali jako dobro, a onda drastično pali u poslednjih pola sata, usled nekoliko faktora koje sam već isticao u mojim javnim nastupima. Mi smo u procesu i da bi došli do željene igre, trebaće nam malo vremena i strpljenja. Čeka nas težak rival koji se takođe nalazi u tranzicionoj fazi, dobio je novog trenera, taj teren je tradicionalno nezgodan za svaku ekipu u našoj ligi, ali mi znamo šta je naš cilj. Imamo plan kako da dođemo do njega, ali ponavljam da moramo smanjiti te oscilacije. Pred nama je izuzetno težak raspored, jer nakon Novog Pazara igramo utakmice u utorak i u subotu. Dakle, imamo tri utakmice u osam dana i potrebna nam je maksimalna koncentracija. Biće rotacija, a mi imamo sastav i širinu u njemu da iznesemo ova tri meča na pravi način. Štoper Nikola Vujadinović i napadač Filip Kasalica su povređeni i njih dvojica sigurno neće igrati. Još uvek ne računamo na novajlije Jevgena Pavlova i Bazila Jamkama, jer su kasno došli i nisu fizički spremni za takmičarske utakmice. Ostali igrači su mi na raspolaganju i znam postavu koja bi trebalo da nas odvede do pozitivnog rezultata u Novom Pazaru. Mi nećemo odstupiti od naše ideje. Igraćemo ofanzivno i tražićemo put ka uspehu kroz posed.’’

Meč 9. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Novog Pazara i Radničkog iz Niša igra se u petak 17. septembra 2021. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš