Juče je u prostorijama fudbalskog kluba Radnički iz Niša predstavljen novi šef stručnog štaba, mladi trener Radomir Koković.

Uprava fudbalskog kluba Radnički iz Niša pronašla je rešenje za poziciju šefa stručnog štaba nakon razlaza sa Aleksandrom Stankovićem koji je ekipu predvodio na startu prvenstva. Njegovo mesto na klupi zauzeo je Radomir Koković, mladi stručnjak koji će imati desetak dana tokom reprezentativne pauze da spremi tim Radničkog za meč sa bivšim klubom Voždovcem, u sklopu 8. kola Super lige Srbije.

Novi šef struke Nišlija je tokom prvog obraćanja predstavnicima medija istakao da mu je čast da predvodi jedan takav klub, kao i da ga čeka kompleksan i naporan posao:

’’Želim da izrazim zadovoljstvo što sam došao u Niš, koji je jedan veliki fudbalski centar, a Radnički je klub sa značajnom istorijom i tradicijom. To je klub koji je srpskom fudbalu dao mnogo dobrih igrača i talenata. Velika mi je čast što sam šef stručnog štaba jednog takvog kluba. Želim da se zahvalim Ivici Tončevu i upravi na poverenju. Nije lako u ovom trenutku dovesti ovako mladog trenera. Za to su potrebni hrabrost i vizija. Ja sam čovek koji ima određeni stil igre, a on je specifičan za Srbiju. Moje ekipe igraju rizično i na gol više, stalno su fokusirane na napad. Volim da moja ekipa dominira kroz posed, volim da se moja ekipa pita na terenu, bez obzira na to ko je protivnik. U mom prošlom klubu u Super ligi bili smo tim koji je dao gol na svakom meču. Pokušaću da taj model implementiram i u Radničkom što pre. Postoje i otežavajuće okolnosti, za nama je sedam kola, nisam odradio prelazni rok i pripreme sa ekipom, moraćemo da se upoznajemo u hodu. Ovde ima dosta kvalitetnih fudbalera, ali trenutak je takav da su oni malo i psihički pali, moral je na niskom nivou i imaću kompleksan zadatak da ih prvo podignem, a onda i da igrački to izgleda dosta bolje na samom terenu, već u sledećem kolu. Ja nisam mađioničar, ne mogu da napravim neko čudo preko noći, ali ne plašim se izazova i spreman sam za naporan rad. Želim da Radnički dovedem na mesto koje mu pripada, a to je borba za Evropu. Neće biti lako, zaostali smo na tabeli, ali sezona je duga i tu smo da se borimo.’’

FOTO: FK Radnički Niš