Niški Radnički u okviru 6. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Proletera.

Šef stručnog štaba Nišlija, Aleksandar Stanković, ističe da na domaćem terenu sve zavisi od njegovih igrača i da je jako bitno da budu pravi i spremni za sve što ih očekuje:

’’Iz Beograda smo se vratili sa jako vrednim bodom. Bili smo dobri u utakmici sa Čukaričkim za razliku od meča protiv TSC-a gde smo izgubili na svom terenu uz određene propuste u igri. U prethodnom mikrociklusu pojačala su nas dva igrača, Branislav Tomić i Lazar Arsić. Oni će sigurno pojačati ionako jaku konkurenciju za prvi tim, videćemo hoće li biti licencirani za sutrašnju utakmicu. Ono što je dobro jeste atmosfera u timu. Imali smo dobru nedelju. Stalno ponavljam da je svaka nedelja dodatni plus za nas, uigraniji smo. Na ’’Čairu’’ ne treba uopšte da pominjemo da ćemo ići na pobedu. Radnički u svakom meču ide na pobedu. Probaćemo da od prvog minuta nametnemo naš ritam. Poštujem ekipu Proletera, mislim da se radi o jednoj odličnoj ekipi, po igračkom kadru koji imaju ne zaslužuju to mesto koje zauzimaju. Upravo zbog lošeg starta, svaki bod im je bitan. Ne treba da puno mislimo o njima, treba da se koncentrišemo na našu igru, da budemo pravi i spremni za sve što nas očekuje kako bismo došli do nova tri boda. Videćemo hoće li Miljan Škrbić startovati, oporavio se, a to je za nas jako bitno s obzirom da se radi o najboljem strelcu našeg tima. Promena u Proleteru nam otežava pripremu, koncept igre je dosta promenjen. Neke stvari su baš zbog toga nepoznanica. Jako je bitno da mi vodimo računa o našoj igri. Kolega Bajić je bio sa mnom na licenci. Znam kakav način igre otprilike igra, bio je pomoćnik Mladenu Krstajiću. Protekli duel odigrali su sa trojicom igrača pozadi, ali to ništa ne menja. Opet se vraćam na to da se na svakom meču na Čairu mi pitamo. Potrebno je da budemo pravi. Uvek je veliko zadovoljstvo igrati pred navijačima. Njihova energija osetila se još u prvom duelu protiv Napretka iz Kruševca. Pozivam Meraklije da u svakom trenutku podrže naše momke. Verujte mi, oni to zaslužuju. Jako im puno znači podrška navijača. Često posle treninga pričaju o tome. Potrebno je da svi budemo pozitivni, sa takvom energijom možemo mnogo lepih stvari da uradimo na Čairu.’’

Meč 6. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Proletera igra se u ponedeljak 23. avgusta 2021. godine, sa početkom u 17:30 časova.

FOTO: FK Radnički Niš