Derbi meč 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Subotici gde domaći Spartak Ždrepčeva krv dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Dueli ovih rivala uvek su bili stvar prestiža, pa treba očekivati još jedan kvalitetan i zanimljiv susret.

Prvotimac ’’golubova’’ Lazar Tufegdžić smatra da je uigranost prednost njegovog tima u duelu sa Novosađanima i ističe da veruje u kvalitet koji poseduje subotička ekipa:

’’Krenuli smo u nešto slabijim izdanjima u novo prvenstvo, ali smo potom podigli nivo forme. To smo potvrdili pobedom u Lučanima i sada želimo da u istom stilu nastavimo. U goste nam dolazi ranjeni tim Vojvodine i ne bih se složio s onima koji misle da smo favoriti u toj utakmici. Novosađani će, bez ikakve sumnje, želeti da pokušaju da se kod njihovih navijača barem donekle iskupe za loš rezultat iz Austrije i to nas upozorava. Imaju dobre igrače, prilike traže kroz snažni defanzivni blok i kontre preko mladih krilnih napadača, pa ćemo na taj segment morati da obratimo posebnu pažnju. Verujem u naš kvalitet, kao i u činjenicu da već duže vreme igramo zajedno, pa upravo u toj našoj uigranosti vidim prednost Spartaka u večerašnjoj utakmici. Biće to u svakom slučaju veoma zanimljiv susret i nadam se da će, verujem brojna publika, imati priliku da prati kvalitetnu utakmicu. Pozivam gledaoce da ispune u što većem broju tribine na Gradskom stadionu u Subotici.’’

Prvotimac Novosađana, golman Nikola Simić, ističe da se nada da će njegova ekipa protiv ’’golubova’’ pokazati da je debakl u Klagenfurtu bio samo posledica jednog jako lošeg dana:

’’I dalje nemam objašnjenje za sve ono što nam se dogodilo u drugom poluvremenu susreta u Klagenfurtu. U prvom delu susreta, osim jednog slobodnjaka LASK-a, praktično nisam imao nijednu ozbiljniju intervenciju. Onda je usledio penal, domaćin se vratio i u finišu tog dela igre nam pretio. Usledio je nastavak, a mi smo izgledali kao da je na teren istrčala neka druga ekipa. Bilo, prošlo i ne ponovilo nam se. Odradili smo nekoliko treninga i počeli da se pripremamo za večerašnji susret u Subotici i sigurno je da ćemo se u njemu maksimalno mobilisati kako bismo se barem donekle iskupili za dešavanja u Austriji. Ima Spartak dosta mladih, ali veoma dobrih fudbalera i ne bih pažnju da usmeravam samo na jednog od njih. Jeste Tufegdžić, moj dobar prijatelj i bivši saigrač u Sinđeliću, predvodnik Subotičana, ali je tu i Japanac Šimura, koji radi neverovatan posao za ekipu. Treba svakako spomenuti i Srećkovića, kao i igrače iz odbrane, pa je potpuno jasno da nas čeka ozbiljan test. Nadam se, ipak, da ćemo ga položiti i pokazati na taj način da je utakmica u Klagenfurtu bila jedan naš užasno loš dan i da imamo potencijal za ostvarivanje mnogo boljih rezultata.’’

Derbi susret 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Spartaka i Vojvodine igra se u ponedeljak 16. avgusta 2021. godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: FK Vojvodina