Novosadski Proleter u okviru 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije na stadionu ’’Karađorđe’’ dočekuje goste iz Lazarevca, ekipu Kolubare.

Novi šef stručnog štaba domaćeg tima Dušan Bajić ističe da je ekipu zatekao u jako lošem stanju, ali da je protekla nedelja iskorišćena da se podigne moral i samopouzdanje igrača:

’’Zatekao sam mentalno posrnulu ekipu, što je razumljivo ako se od dvanaest mogućih osvoji samo jedan bod. Shvatio sam da tim vredi više i proteklu nedelju iskoristili smo da nametnemo neke stvari, pokušamo da preokrenemo situaciju, psihološki stabilizujemo ekipu i igračima ulijemo samopouzdanje i veru. Definitivno se nešto mora promeniti i prilagoditi stilu koji im odgovara. Kolubara ima jako iskusan tim. Pobedom protiv Čukaričkog okrenula se situacija u njihovu korist. Igraju kreativno i teže da kroz pas igru organizuju akcije, za šta poseduju odgovarajući profil igrača.’’

Meč 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Kolubare igra se u ponedeljak 16. avgusta 2021. godine, sa početkom u 16:55 časova.