Milanovački Metalac u okviru 4. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Proletera.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić ističe da nije prijatan pogled na bodovni saldo nakon prva tri kola, ali da veruje u svoje igrače i bolje rezultate u narednom periodu:

’’Da je prijatno, nije. Ali ovi momci igraju ozbiljan fudbal i tek će to pokazati. Rezultat je naravno merilo, koliko je lepo kada se pobeđuje, toliko je gorak ukus kada se gubi. Ipak, znamo koliko vredimo, porazi mogu da vas ojačaju, podignu nivo preispitivanja, nažalost nekada se iz ovakvih situacija najviše nauči. Mi smo u prva dva kola igrali sa veoma ozbiljnim protivnicima, Čukarički i TSC. Naučili smo lekcije verujem, video sam reakciju kod momaka, očekujem je i na sledećoj utakmici. Mislim da su nas prethodna dva meča ojačala u svakom smislu. Imali smo posed, i još puno statističkih podataka koji nam idu u prilog i uveravaju da smo na dobrom putu. Između ostalog, u te dve utakmice smo 34 puta šutirali na gol protivnika, ali rekao sam ranije, očigledno nam nedostaje to nešto malo. Pokušaćemo da se popravimo već od sledeće utakmice. Imamo jedan bod za sada, baš koliko smo zaslužili, i gledaćemo da budemo bolji. Za pobedu je uvek vreme, ali se pita i protivnik. Sportski moral, etika i poštovanje protivnika ne dozvoljavaju da bilo kada bilo ko najavljuje pobedu. Ali ćemo biti maksimalno ambiciozni i motivisani, mislim da tu nećemo omanuti. Utakmica će pokazati za šta će to biti dovoljno. Kada je reč o Proleteru, odličan je to tim. Dobar su miks iskusnih internacionalaca, koji nose ekipu, poput Petrića i Jovanovića i mladih talentovanih igrača, pre svih Tomovića. Ozbiljna utakmica nas čeka i verujem dobra za publiku. Pozivam je da dođe i podrži Metalac. Želim da istaknem, žao mi je što je kolega Žigić otišao, malo je posle tri kola za takve korake po mom mišljenju, samo iznosim stav i želim kolegi sve najlepše u budućnosti. Što se tiče kadrovske situacije, Vlalukin trenira, ali ako ne bude sto odsto spreman nećemo ga forsirati, iako je važan igrač za nas. Ostali su zdravi i veoma dobro treniraju. Prestižu želim da se zahvalim na odnosu koji je imao, afirmisao se i mnogo nam pomogao. Dobar posao i za njega i za klub. Nažalost, meni kao treneru, nije drago što je otišao, i voleo bih da je ostao još godinu dana. Ipak, znali smo šta se može desiti i želimo mu sve najlepše. Sada je red na neke druge igrače da dobiju veću priliku, preuzmu odgovornost i iskoriste je.’’

Meč 4. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Proletera igra se u subotu 07. avgusta 2021. godine, sa početkom u 21:00 čas.

FOTO: FK Metalac