Derbi meč 4. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Dueli ovih rivala tokom prethodnih sezona uvek su bili izuzetno kvalitetni i zanimljivi, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Pomoćnik u stručnom štabu crveno-belih Nebojša Milošević ističe da očekuje otvorenu i kvalitetnu igru Kruševljana, uz detaljnu analizu odakle preti najveća opasnost u predstojećem duelu:

’’Preduslov za učestvovanje u evropskim kvalifikacijama sledeće sezone jeste da budemo šampioni. Moramo pobeđivati. Napredak iz Kruševca je u prethodna tri kola pokazao da je dosta dobro formirao tim, deluju uravnoteženo. Radi se o timu koji predvodi iskusni stručnjak i klubu sa bogatom tradicijom, bez obzira što se prethodne sezone borio za opstanak. Počeli su dosta stabilno, imaju dve pobede i jedan poraz, uz veliki broj postignutih golova. Imaju dosta igrača koji možda nisu poznati široj javnosti, ali koji su igrali u našim domaćim klubovima. Pokazali su raznovrsnost u ova prva tri kola, imaju brzinu i po levom i desnom boku, da li  podrškom iz drugog plana preko bekova, da li su to Spremo ili Jovanović ili na krilnim pozicijama Kočić i Jovanović. Njih dvojica su postigli četiri gola, predvođeni Marjanovićem, koji je iskusan igrač na sredini terena i od koga mnogo toga zavisi u igru Napretka. Solidni su i u prekidima, raznovrsni, takođe imaju i visinu. Na prethodnoj utakmici se Stevanović u manevru povredio, pa je tu napravljena promena sa Raškovićem. Napredak je ekipa koja ima ravnotežu u igri, jasno zna šta hoće, nije to ekipa koja će prvenstveno želeti da brine o svom golu ovde. Želi da koristi svoje sposobnosti u brzini i u udarcu sa distance, što jako dobro rade, sa solidnom rotacijom u veznom redu. To sve iziskuje sa naše strane maksimalno poštovanje i respekt prema protivniku i sa druge strane apsolutnu ambiciju i želju da se  osvoje tri boda i da se stabilno takmičimo u domaćem prvenstvu.’’

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milan Đuričić ističe da je pred ovaj meč suočen sa kadrovskim problemima, ali da očekuje od svog tima da odigra maksimalno dobro i pokuša da ostvari povoljan rezultat:

’’Učinićemo sve da odigramo maksimalno dobro, a i ukoliko izgubimo, nismo mnogo izgubili. Fali nam dosta igrača. Sada ne može da brani golman Vasiljević, koji je pozajmljen iz Crvene zvezde i takav je dogovor klubova. Kerkez je na putu oporavka i verovatno će biti spreman za utakmicu sa Lučancima. Možda je mogao na teren i sada, ali bio bi prevelik rizik. Nedostaju nam i dalje Pantić, Milovanović i Stevanović, ali očekujem da se vrati Mršić i tu bi malo više dobili na skoku. U svakom slučaju, imamo utakmicu u kojoj treba da se izmerimo i u jednoj lepoj atmosferi se predstavimo na najbolji način. I verujem da će tako biti.’’

Derbi susret 4. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Napretka igra se u petak 06. avgusta 2021. godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Crvena zvezda