Derbi meč 3. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Surdulici gde domaći Radnik dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Biće to duel dva kvalitetna tima iz južnog dela naše zemlje, pa nema sumnje da će privući veliki broj gledalaca i da treba očekivati zanimljivu utakmicu.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Igor Bondžulić ističe da su Nišlije u dobroj seriji, ali da na svom stadionu imaju razloga da se nadaju pozitivnom rezultatu:

’’Poštujemo ekipu Radničkog i ja izuzetno poštujem njihovog trenera Saleta Stankovića. Odradio je odličan posao u jako nezgodnom trenutku preuzevši Radnički na kraju prošle sezone. Dvanaest utakmica pod njegovim vođstvom, što prijateljskih što prvenstvenih, odigrali su bez poraza i svakako da će nam s te strane biti teško da prekinemo neku njihovu dobru seriju. Ali svaka serija ima kraj pa ćemo mi probati da taj niz prekinemo. Biće teško, Radnički ima dosta iskusnih igrača, dobru ekipu. Mi igramo na domaćem terenu i imamo i pravo i obavezu da se nadamo dobrom rezultatu. Za svaki meč se posebno pripremamo, tako i sada moramo da obratimo posebnu pažnju na neke njihove igrače, na igrače od kojih nam preti opasnost. Mi  imamo neku osnovu naše igre koju pokušavamo da sprovedemo, ali neke detalje moraćemo i prilagoditi protivniku.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Aleksandar Stanković ističe da je zadovoljan kako se ekipa razvija, ali da rezultati mogu biti još bolji:

’’Ono što treba istaći je da ovu utakmicu očekujemo u jednoj veoma dobroj atmosferi. Ono što mene hrabri je da iz dana u dan rastemo kao tim. Puno je novajlija i zadovoljan sam kako se razvijamo na početku sezone. Iza nas je jedan dobar rezultat i kvalitetan rad, pa u Surdulicu odlazimo raspoloženi i motivisani. Ali, ništa epohalno nismo uradili u ova dva kola. Uzeli smo četiri boda, ali ja mislim da možemo dosta bolje da izgledamo. Respektujemo Radnik i sve ono što je taj tim uradio prošle sezone. Gro igrača iz te ekipe je i dalje tamo. Imaju nekoliko pojedinaca na koje treba obratiti posebnu pažnju. To su Subotić, Spasić i Janjić u fazi napada. Opasni su, prekidi su im jako oružje i to smo posebno analizirali. Dobro smo se spremili, maksimalno ih poštujemo, ali verujemo u nas i idemo tamo da pobedimo. Ne pretimo nikom, ali Radnički u svakom meču ide na tri boda.’’

Derbi susret 3. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Radničkog iz Niša igra se u subotu 31. jula 2021. godine, sa početkom u 21:00 čas.

FOTO: FK Radnički Niš