Milanovački Metalac u okviru 1. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Radnika.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Žarko Lazetić ističe da je zadovoljan radom igrača tokom priprema, kao i da ima veliki respekt prema rivalu koji je prošle sezone zabeležio odlične rezultate:

’’Osećam pozitivnu dilemu na neki način. Igrači me stavljaju u poziciju da prilično razmišljam, jer su svi pokazali veoma visok nivo posvećenosti tokom priprema, i to me jako raduje. Kreirali smo dobar ambijent, klub nam je omogućio mir i kvalitetne uslove za rad, imamo veoma interesantnu grupu igrača sada, jedva čekaju takmičarske utakmice. Mislim da smo se unapredili. Ostali su igrači koji su prošle sezone izneli najveći teret, stigli su novi koji su pojačali konkurenciju, ali tek će utakmice dati sve odgovore na to. U svakom slučaju, bićemo ambiciozni i gladni nadigravanja. Što se gostovanja u Surdulici tiče, svaka je utakmica u ovoj ligi zahtevna. Gostujemo timu koji je prošlu sezonu završio na šestoj poziciji, igrao polufinale Kupa Srbije, imaju novog trenera koji odlično poznaje ligu. Sve  ide u prilog činjenici koliko će ta utakmica biti komplikovana, što vrlo respektujemo, tako se za nju i spremamo. Igrali smo tokom priprema sa sebi ravnim ekipama i u svemu tome svideo mi se takmičarski naboj kod mojih igrača. Apsurdno bi bilo da sada to ne prenesemo na prvenstvenu utakmicu. Verujem da su momci toga svesni i da ćemo energetski i sa punim fokusom ući u sutrašnji meč, pa ćemo videti da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat na tako teškom gostovanju.’’

Meč 1. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Metalca igra se u ponedeljak 19. jula 2021. godine, sa početkom u 18:55 časova.

FOTO: FK Metalac