Surdulički Radnik u okviru 1. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Igor Bondžulić ističe da njegov tim svakako ima kvalitet da u predstojećem susretu zabeleži trijumf, ali da su prvi mečevi u sezoni uvek neizvesni:

’’Znamo svi da je prvo kolo uvek negde i najneizvesnije, jer sve ekipe polako sklapaju timove. Pripreme su odrađene, ali uvek je pitanje kako će to na nekoj zvaničnoj utakmici prvi put i da izgleda. Metalac je jako dobar protivnik, jako neugodna ekipa, naročito na gostujućim terenima. Imaju dosta organizovan ulazak u igru, dosta su disciplinovani u fazama, kako odbrane, tako i napada. Takmičarska su ekipa i već godinu dana su na okupu sa istim trenerom, što je svakako prednost u srpskom fudbalu i mislim da će svima biti neugodan protivnik. Radnik je u prošloj sezoni iz dve utakmice sa Metalcem uzeo samo bod, dakle jedna od retkih ekipa koja je imala pozitivan skor u odnosu sa Radnikom, tako da imamo obavezu više da pokušamo da taj skor u odnosu na prošlu sezonu ispravimo. Mi smo se tokom priprema bavili našom sopstvenom igrom, nismo se puno prilagođavali protivnicima na prijateljskim utakmicama, ali se nadam da smo obratili pažnju na sve što radi Metalac i predočili igračima. Mislim da svakako imamo kvalitet i svakako imamo šta da tražimo u ovoj prvoj utakmici. Na to nas obavezuje i prošlogodišnji plasman, obavezuje nas i domaći teren. Pokušaćemo da iskoristimo i povratak publike na stadion, pa ćemo probati da zabeležimo pozitivan rezultat.’’

Meč 1. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Metalca igra se u ponedeljak 19. jula 2021. godine, sa početkom u 18:55 časova.

FOTO: FK Radnik