Najbolji igrač 28.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru redakcije je Srđan Vujaklija, strelac oba pogotka za Crvenu zvezdu u pobedi nad ekipom subotičkog Spartaka.

Sedmo prolećno kolo donelo je veliki broj izuzetno zanimljivih mečeva koji imaju veliki značaj za konačan plasman ekipa na kraju preliminarne faze takmičenja u okviru Super lige Srbije. Rezultati odigranih utakmica su takvi da je borba za plasman u plej-of fazu još neizvesnija, jer četiri ekipe sa velikim šansama konkurišu za dva mesta koja su još uvek ’’u igri’’, a ništa manje neće biti neizvesna i borba za šampionsku titulu u kojoj su se izdvojila dva naša najtrofejnija kluba. Izuzetno zanimljivo je bilo na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde je vođena velika borba za bodove između lidera šampionata, ekipe Crvene zvezde, i ekipe koja se bori za plasman u plej-of, ekipe subotičkog Spartaka. Crveno-beli su uspeli da izbore veoma značajnu pobedu, rezultat je na kraju bio 2:1(1:0), a najzaslužniji za to bio je sjajni napadač Srđan Vujaklija koji se po prvi put našao u startnoj postavi i postigao oba pogotka za svoj tim. Treba reći da je ovaj igrač pokazao izuzetnu odlučnost, borbenost i staloženost u veoma važnim momentima, da je pravio velike probleme odbrani gostiju, kao i da je fantastičnom reakcijom kod drugog pogotka rešio ovaj meč. Zbog svega toga, i pored odličnih partija nekolicine superligaških igrača, nismo imali dilemu u izboru najboljeg igrača ovog kola.

Ekipa Crvene zvezde je veoma rano stigla do vođstva, već u 2.minutu susreta, nakon odlične akcije po desnoj strani. Kombinovali su Nemanja Milić i Marko Petković, bek crveno-belih je uputio centaršut u srce šesnaesterca gde se nalazio Srđan Plavšić, a ovaj loptu prosleđuje do Srđana Vujaklije koji sa nekih šest metara snažnim udarcem trese mrežu gostiju. Čini se da je to pomalo ’’uspavalo’’ domaći tim, pa je do kraja prvog dela igre i pored ozbiljne dominacije na terenu rezultat ostao nepromenjen. Drugo poluvreme donelo je više uzbuđenja, a za to su se pobrinuli gosti koji su u ranoj fazi stigli do izjednačenja. Igrao se 54.minut susreta kada su Subotičani nakon greške Marka Petkovića na sredini terena organizovali brz napad, Ognjen Mudrinski je pronašao Đorđa Ivanovića na desnoj strani, a ovaj se fantastično oslobodio svog čuvara i savladao golmana Filipa Manojlovića. To kao da je pokrenulo ekipu Miodraga Božovića koja je ’’dodala gas’’ i veoma brzo uspela da dođe do novog vođstva. Igrao se 59.minut kada je Mičel Donald pronašao Gelora Kangu ispred šesnaesterca gostiju, a ovaj je dobro proigrao Srđana Vujakliju koji sa leve strane, iz okreta, izuzetno preciznim udarcem levom nogom pogađa suprotan ugao gola Miloša Ostojića. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, gosti nisu uspeli da promene odnos snaga na terenu, pa je to bio i konačan epilog ovog susreta.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Srđan Vujaklija (29) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Veternik. Tokom seniorske karijere nastupao je i za fudbalske klubove Novi Sad, Spartak, Hajduk iz Kule, Banat, Al-Shabab (UAE), Proleter i Borac iz Čačka, odakle je ove zime i stigao u Crvenu zvezdu. Tokom aktuelne sezone zabeležio je tri nastupa za ekipu Borca, u prva tri prvenstvena kola, kao i četiri nastupa za Crvenu zvezdu u prethodna četiri kola.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: