Fudbaleri Mladosti se od 15. juna pripremaju za novu takmičarsku sezonu 2021/22, a prozivku igrača obavio je novi šef stručnog štaba plavo-belih Ivan Stefanović.

Konferencijom za štampu, a potom i zvaničnom prozivkom i prvim treningom, fudbaleri Mladosti su započeli pripreme za novu takmičarsku sezonu. Plavo-beli će pripreme za predstojeće prvenstvo odraditi u tri faze. Prva faza biće oodrađena u Lučanima od 15. do 19. juna, a druga na Zlatiboru od 19. juna do 09. jula, kada će biti odigrano sedam kontrolnih mečeva. Povratak u Lučane planiran je za 10. jul, gde će biti obavljena treća faza priprema do početka prvenstva.

Na konferenciji za štampu predstavnicima medija su se obratili predsednik kluba Vladimir Đorđević i novi šef stručnog štaba Ivan Stefanović.

Predsednik plavo-belih je istakao da je protekla takmičarska sezona arhivirana kao sasvim zadovoljavajuća, jer je zauzimanjem 7. mesta ekipa Mladosti potvrdila višegodišnji status stabilnog superligaša:

’’Ono što posebno raduje jeste svakako utisak da su mladi igrači opravdali ukazano poverenje, što opravdava najavljenu klupsku strategiju da će u bliskoj budućnosti igrački kadar biti osetno podmlađen. Bez obzira na podmlađivanje tima, klupske ambicije identične su onim iz prethodnih godina. Iskoristiću priliku da se pre svega zahvalim dosadašnjem šefu struke Darku Rakočeviću, imali smo korektnu saradnju, tako da smo se u tom duhu i rastali sa njim. Za novog šefa stručnog štaba angažovali smo Ivana Stefanovića, koji je, podsetiću, svojevremeno u Napretku bio pomoćnik našeg sadašnjeg sportskog direktora Nenada Milovanovića. Smatram da će ta činjenica značajno i njemu, a i nama olakšati buduću saradnju. Takođe, neko vreme je samostalno vodio prvi tim superligaša iz Kruševca, a u poslednjem period bio je direktor omladinske škole. Ovom prilikom, bih se zahvalio i rukovodstvu Napretka koje je omogućilo Stefanoviću da promeni fudbalsku sredinu. Kada je reč o ostalim članovima stručnog štaba, oni će ostati isti kao što su bili u timu kod Darka Rakočevića. Što se tiče igračkog kadra, klub su napustili golman Zečević, zatim Petar i Lazar Jovanović, Odita, Ješić, Ožegović i Regan. Kada je reč o pojačanjima, za sada smo angažovali Janka Tumbasevića, povratnika u naše redove iz TSC-a, i Zariju Lambulića štopera Zlatibora, dok će nam se sa pozajmice iz prvoligaša IMT-a vratiti Veljko Kijevčanin, koji je tamo odigrao odličnu polusezonu. Verovatno da se ovim nije zaključio spisak novajlija, ali u narednim danima ćemo imati jasniju sliku šta nam je potrebno od kvalitetnih pojačanja. Moram istaći da ćemo posebnu pažnju posvetiti našim mladim igračima, jer oni se sve ozbiljnije nameću i uveren sam da će se vrlo brzo i afirmisati u superligaškoj konkurenciji.’’

Novi šef struke Ivan Stefanović istakao je da dobro poznaje svoje buduće saradnike, kao i uslove u klubu koji će voditi u predstojećoj sezoni:

’’Biću iskren, veliko zadovoljstvo mi je što sam angažovan u klubu kakva je Mladost, jer znam da je to sredina koja uvek gaji visoke ambicije, a uz to je besprekorno organizovana, sa izvanrednim uslovima za rad. Mislim da neću imati nikakvih poteškoća oko adaptacije, obzirom da sam sarađivao i sa Nenadom Milovanovićem u Napretku, tako da je i taj detalj za mene lično dodatni podsticaj, i pokušaću da opravdam ukazano poverenje. Najveći deo prvotimaca dobro znam, doduše sve pohvale imam i za mlade, perspektivne igrače Mladosti, ali sigurno da ćemo u narednim danima, a pogotovo tokom boravka na Zlatiboru, kroz rad i kontrolne utakmice, učiniti da u predstojećoj sezoni formiramo kvalitetan sastav i realizujemo najavljene ambicije. Želim posebno da izrazim zahvalnost svom dojučerašnjem klubu, u kojem sam bio uposlen proteklih šesnaest godina, na velikom razumevanju.’’

Tokom druge faze priprema i boravka na Zlatiboru fudbaleri Mladosti če odigrati sedam kontrolnih mečeva prema sledećem rasporedu: 22. jun Kolubara, 26. jun Voždovac, 30. jun Zlatibor, 01. jul Spartak – B timovi, 04. jul Spartak - A timovi, 07. jul Mornar Bar i 09. jul Radnik.

FOTO: FK Mladost