U subotu je na stadionu FK Metalac obeležen značajan jubilej, šest decenija postojanja. Istog dana igrači prvog tima su započeli pripreme za novu superligašku sezonu.

Sa manjim brojem gostiju i prijatelja kluba nego što takav događaj zaslužuje, a zbog poštovanja epidemioloških mera, FK Metalac je u subotu, 12. juna, na svom stadionu svečanom ceremonijom obeležio šest decenija postojanja na domaćoj fudbalskoj sceni. Kako su to potvrdili govornici na skupu, Metalac zaslužuje da u budućnosti izađe i na onu evropsku.


Igračima prvog tima i mlađih selekcija, stručnom štabu, zaposlenima, gostima iz sveta sporta, privrede i lokalne samouprave, o istoriji kluba, ambicijama i željama za stabilan dalji razvoj, govorili su njegov predsednik Rajko Nešković, prvi čovek kompanije Metalac i najzaslužniji za današnji status fudbalskog kluba, Dragoljub Vukadinović, potom sportski direktor FK Metalac, profesor Bojan Leontijević, predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, Darko Ramovš, kao i predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

Prvi put javno je predstavljena i nedavno objavljena knjiga „Milanovački derbi“, autora Miloša Savićevića uz pomoć istoričara i direktora Muzeja RTK, Aleksandra Marušića, a koja obrađuje temu fudbalskih susreta FK Takovo i FK Metalac kroz decenije rivalstva.


Danas je to prijateljstvo klubova koji se podržavaju, zahvaljujući čemu, pored ostalog, i postižu zacrtane ciljeve poslednjih godina. O tome je govorio i predsednik FK Takovo, Vladica Simić.

Vukadinoviću je dodeljen i poklon-dres u znak zahvalnosti za njegov rad i doprinos uspehu Metalca kroz 45 godina rada u klubu. Na svoj rođendan, Metalac je prvi put posle pauze okupio i igrače A tima na prozivci koja je označila početak priprema za novu sezonu Linglong Tire Super lige Srbije.


FOTO: FK Metalac