Okupljanjem na stadionu ’’Čika Dača’’ u Kragujevcu danas su započele pripreme fudbalera Radničkog 1923 za povratničku sezonu kluba u superligaškom rangu.

Nepunih mesec dana po završetku prethodne, izuzetno uspešne sezone, koju su okončali kao šampioni Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 ponovo su se okupili na stadionu “Čika Dača” kako bi započeli pripreme za predstojeću sezonu u najvišem rangu takmičenja. Po ustaljenom običaju okupljene igrače pozdravili su direktor kluba Niola Fržović i sportski direktor Slavko Perović, koji su tom prilikom igračima predstavili i novog šefa struke Vladimira Radenkovića.


Novi strateg Kragujevčana je u kratkim crtama saopštio plan rada tokom prve dve nedelje priprema:

’’Današnji trening omogućiće nama iz stručnog štaba da se bolje upoznamo sa igračima i predstavimo im neki naš način rada. U naredna dva dana igrači će obaviti sve neophodne testove, a onda od ponedeljka krećemo sa ozbiljnijim radom. Nastojaćemo da tokom pripremnog perioda odigramo što je moguće više jakih utakmica protiv timova superligaškog kvaliteta, pa čak i jačih, kako bismo imali jasniju sliku o realnim mogućnostima ove ekipe. Mislim da igrači imaju dovoljno vremena da prihvate naš model igre i uveren sam da ćemo spremno dočekati početak nove sezone.’’

Sportski direktor Radničkog Slavko Perović izneo je i planove za nastavak priprema, a primarno pri odabiru destinacije biće kvalitet rivala za pripremne mečeve:

’’Trenutno vagamo između dve-tri najpovoljnije opcije za nastavak priprema. Naša prvenstvena želja je da odemo negde gde ćemo imati priliku da igramo prijateljske utakmice protiv što je moguće kvalitetnijih ekipa. Nadam se da će igrači u ovom početnom periodu priprema uspeti da prihvate glavne smernice rada novog stručnog štaba i da će to uspešno implementirati u takmičarskim utakmicama. Očekujem dobru sezonu i uveren sam da će naš klub nastaviti stazama uspeha i dalje modernizacije.’’

On je potom istakao da je današnjoj prozivci prisustvovalo je i nekoliko momaka iz omladinske škole, koji će u narednom periodu pokušati da zarade poverenje šefa struke prvog tima:

’’Poznato je da mi velike nade polažemo u naše mlađe selekcije, koje su protekle sezone beležile puno uspeha. Zbog toga smo odlučili da pripremama prvog tima priključimo osmoricu momaka iz naše omladinske škole, od toga pet omladinaca i tri kadeta. Na taj način šaljemo jasnu poruku da je Radnički 1923 prava sredina za sve mlade igrače, koji ovde imaju priliku za punu afirmaciju.’’


Prvoj prozivci prisustvovali su sledeći igrači: Lazar Raičević, Igor Vićentijević, Stefan Filipović, Miloš Vidović, Ognjen Ilić, Đorđe Maksimović, Marko Mirić, Vladimir Ćirović, Nikola Ristović, Radovan Avram, Aleksandar Varjačić, Mateja Dukić, Filip Milikić, Aleksa Damjanac, Neđeljko Kovinić, David Spasojević, Ognjen Lakićević, Milan Gvozdenović, Uroš Arsenijević, Luka Milojević, Đorđe Jovanović, Andreja Ristić, Luka i Aleksandar Petrović. Početak priprema propustio je kapiten Stevan Kovačević, koji ima zdravstvenih problema, dok se mladi golman Ognjen Lukić trenutno nalazi na pripremama sa omladinskom selekcijom Srbije.

FOTO: FK Radnički 1923