Beograd: Fudbaleri Čukaričkog započeli pripreme za borbu na tri ’’fronta’’

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 727

Fudbaleri Čukaričkog su se danas okupili na banovom brdu i započeli proces priprema za predstojeću sezonu 2021/22 u okviru Super lige Srbije.

Šef stručnog štaba Dušan Đorđević, sa svojim pomoćnicima Pavlom Delibašićem i Zoranom Rendulićem, trenerom golmana Oliverom Kovačevićem, kondicionim trenerom Milovanom Kneževićem, analitičarem Milošem Lukićem i fizioterapeutima Branislavom Đukićem i Urošem Radovanovićem, izvršio je prvu prozivku pred početak priprema za novu sezonu.

Na prvom treningu šef stručnog štaba Đorđević je na raspolaganju imao 29 igrača, i to: Golmani - Nemanja Belić, Đorđe Petrović, Novak Mićović i Lazar Kaličanin; Odbrana - Nemanja Tošić, Miladin Stevanović, Slobodan Rubežić, Darko Puškarić, Stefan Šapić, Viktor Rogan, Nikola Petković, Bojan Roganović, Stefan Radojičić, Stefan Veličković i Strahinja Tanasijević; Vezni red - Marko Docić, Bojica Nikčević, Asmir Kajević, Srđan Mijailović, Stefan Čolović, Ibrahima Endijae, Stefan Kovač, Mitar Ergelaš, Jovan Lukić, Dario Grgić; Napad - Marko Rakonjac, Đorđe Jovanović, Mihajlo Baić i Mihajlo Spasojević. Zbog obaveza prema reprezentacijama duži odmor su dobili Milutin Vidosavljević, Uroš Drezgić, Milan Savić i Norman Kempbel.


Strateg ’’brđana’’ ističe da će svi u klubu dati sve od sebe da nadmaše dosadašnje rezultate:

’’Rastali smo se pre tri nedelje, izgledalo je kao da smo jedva čekali pauzu, ali smo isto tako prilikom rastanka želeli da se što pre skupimo. Sve zbog činjenice da znamo šta nas čeka, spremamo se za Evropu, to je bio san i cilj kluba. Radujemo se što nastavljamo sa ambicijama koje Čukarički ima godinama unazad, klub će pokušati da ponovi i možda nadmaši ono što je urađeno prethodne sezone. Kamenović i Ćirković su otišli, Ostojić takođe, ali to je tako u fudbalu. Gledaćemo da što pre uklopimo momke koji su ostali i ove koji su došli, kao i eventualna buduća pojačanja. Tim će biti jak i stabilan, i rezultatski i igrački. Može da se desi da neki igrač, ili čak grupa igrača ode kasnije, dug je prelazni rok, do sredine septembra. Ali, nije to ništa novo za nas trenere. Ljudi koji rade u klubu su znali ko nam je od igrača otišao. Endijae se vratio, Kempbel je došao, to su igrači na tim bočnim pozicijama. Takođe, došao je Roganović kao zamena za Kamenovića. Na meni kao treneru je da od onoga što imam napravim najbolje moguće. Uglavnom, izuzetno sam zadovoljan grupom momaka koja je trenutno u klubu.’’


Prvom timu je priključeno i nekoliko najtalentovanijih momaka iz omladinske škole Čukaričkog, koja je i protekle sezone beležila odlične rezultate:

’’Čukarički godinama unazad radi na taj način, daje šansu i afirmiše igrače iz svoje škole. To j bilo i ranije, a pogotovo na kraju sezone, kad smo bili sve bliži obezbeđivanju Evrope. Tu su Drezgić, Mićović, Petković, Grgić, Rogan, kao i kadet Spasojević. Ne pričamo o bonusima, ovo su juniori, svi će sa nama na pripreme, pa ćemo videti šta je najbolje za njihov razvoj, pokazaće dani pred nama.’’

FOTO: FK Čukarički

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte