Niš: Povratak trenera Nenada Lalatovića na klupu Radničkog

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 727

Fudbalski klub Radnički je obavestio javnost da će funkciju šefa stručnog štaba u novoj sezoni obavljati Nenad Lalatović, do nedavno prvi trener novosadske Vojvodine.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu niškog superligaša, trener Nenad Lalatović se vratio u Radnički i biće ponovo šef stručnog štab. Lalatović se tako vraća na mesto uspeha, pošto je u sezoni 2018/2019 sa Nišiljama bio vicešampion Srbije, a u tih godinu dana oboreni su brojni klupski rekordi. Sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Aleksandrom Stankovićem, klub je sporazumno raskinuo saradnju.

U prvoj izjavi za medije nakon objavljivanja ove vesti Nenad Lalatović je istakao da je srećan što se vraća na Čair:

’’Sa velikim zadovoljstvom se vraćam u klub u kom sam proveo prelepih godinu dana. Nisam se mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu od rukovodstva kluba na čelu sa Ivicom Tončevom i Draganom Markovićem Markonijem. Mi smo već pokazali da smo dobitna kombinacija i dogovorili smo se bukvalno za pet minuta. Za Radnički i njegove navijače sam se puno vezao i veoma mi je drago što ćemo ponovo biti na istoj strani. Ovo je veliki klub, Niš je sjajan grad za život i jedva čekam da ponovo počnemo da pišemo istoriju. Radnički više nikada ne sme da dozvoli sebi da bude u poziciji u kojoj je bio u prošloj sezoni, kada je do poslednjeg minuta strepeo za opstanak u ligi. To mora da ostane iza nas, a ispred nas je jedan ozbiljan rad i povratak na staze uspeha. Naš cilj će biti plasman među četiri najbolje ekipe u Super ligi i povratak u Evropu. Za to će nam trebati puno rada i odricanja, ali i minimum sedam-osam novih igrača. Kvalitet tih igrača će zavisiti od budžeta kluba, ali nemam bojazan po tom pitanju, jer smo se ja i Ivica Tončev lako dogovarali oko pojačanja i ranije. U mom prvom mandatu smo napravili velike stvari za klub i rezultatski i finansijski. Bili smo drugi u Srbiji, a potom smo napravili ozbiljne transfere igrača poput Ranđelovića, Pankova, Crnomarkovića i Haskića. U Radnički dovodim moj  stručni štab sa Draganom Šarcem i Vidakom Bratićem, koji su bili tu i pre tri godine, tako da nam neće biti potreban period adaptacije.’’

Ekipa Radničkog će pripreme za novu sezonu početi u petak, kada će Nenad Lalatović izvršiti prozivku na stadionu Čair.

FOTO: FK Radnički Niš

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte