Derbi meč 38. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Voždovac dočekuje goste iz Ivanjice, ekipu Javor Matisa. Biće to meč odluke za oba rivala, kada je reč o borbi za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili trinaest pobeda, uz osam remija i šesnaest poraza, pa sa 47 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Partizana, a rezultat je bio 3:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz devet remija i šesnaest poraza, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 16. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 1:2.

Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Ivanjici ekipa Javor Matisa je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 3:1 (2:1). Strelci za ivanjički tim su bili Luka Luković (penal), Andrej Ilić i Lazar Nikolić, dok je jedini pogodak za beogradski tim postigao Marko Putinčanin.

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Predrag Rogan ističe da njegov tim apsolutno zaslužuje da i naredne sezone igra najviši rang takmičenja i da sudbinu drže u svojim rukama:

’’Sve prethodne utakmice bile su kvalifikacione, sada smo došli do finala. Sami odlučujemo o svojoj sudbini i moramo da odigramo mudro. Treba nam hladna glava i hrabro srce na terenu. Voždovac zaslužuje da igra najviši rang takmičenja i u to nema sumnje. Uz dužno poštovanje prema Javoru, i onome što predstavljaju u srpskom fudbalu, mi smo ti koji drže konce u svojim rukama. Igramo kod kuće, ulog je veliki i borićemo se do poslednjeg atoma snage da klub ostane tamo gde mu je i mesto, u Super ligi Srbije.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Igor Bondžulić ističe da su šanse da njegova ekipa izbori opstanak minimalne, ali da je u fudbalu sve moguće, zbog čega će odigrati maksimalno do kraja i čekati rasplet:

’’Dosta negativno je na nas uticala utakmica protiv Čukaričkog. Ne volim da pričam o prethodnim utakmicama, ali mislim da smo u toj utakmici propustili ozbiljnu šansu, posebno na početku drugog dela igre. Sa tom pobedom bili bismo u igri, sami odlučivali o svojoj sudbini, dok ovako moramo da pratimo neke druge rezultate, a i treba se podići posle ovakvog poraza na domaćem terenu. Čeka nas gostovanje Voždovcu, kojem je ova utakmica takođe veoma bitna. Ipak, neki promil šanse postoji, u sportu se nikad ne zna. Svi su očekivali da Radnički u prethodnom kolu pobedi Zlatibor, a oni to nisu učinili, pa se sada nalaze u najlošijoj situaciji, uz nas. Možda se opet desi neko iznenađenje. Ni ostali nemaju lake utakmice, ali, realno, šanse su male. Treba dati sve od sebe, odigrati sportski do kraja, pa da vidimo gde smo na kraju sezone.’’

Derbi susret 38. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Voždovca i Javor Matisa igra se u sredu 19. maja 2021. godine, sa početkom u 18:30 časova. Meč će biti direktno prenošen u sklopu multiprenosa na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Javor Matis