Premijerni meč 28.kola Super lige Srbije igra se u petak u Gornjem Milanovcu gde domaći Metalac dočekujegoste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Domaćini se nalaze u zoni koja nikako ne garantuje opstanak u eliti, dok gosti još uvek ’’sanjaju’’ plasman u plej-of, pa su tri boda jednako važna za oba tima.

Milanovčani su prolećni deo šampionata započeli pobedom i remijem, da bi potom usledila serija od četiri poraza. U prethodnom kolu su poraženi u Ivanjici od ekipe Javor Matisa rezultatom 1:0. Trenutno zauzimaju 12.mesto na superligaškoj tabeli sa 26 osvojenih bodova, osam više od poslednjeplasiranog Borca. Ekipa Čukaričkog je odlično ’’otvorila’’ prolećnu polusezonu sa četiri pobede i jednim remijem, ali su u prethodnom kolu ’’brđani’’ na svom terenu poraženi od ekipe Crvene zvezde rezultatom 3:4. Trenutno zauzimaju 10.mesto na superligaškoj tabeli sa 33 osvojena boda, četiri manje od devetoplasiranog Voždovca i osmoplasiranog Spartaka.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a ekipa Čukaričkog je na svom stadionu slavila rezultatom 2:1(1:1). Strelci za ’’brđane’’ bili su Marko Docić i Piasentin Lukas, dok je jedini pogodak za Milanovčane postigao Ivica Jovanović. Ako posmatramo rezultate prethodnih osam međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2009-2016) bilans je u potpunosti ujednačen, jer su oba tima ostvarila po tri pobede, uz dva remija. Treba reći da su ’’brđani’’ od dosadašnja tri gostovanja u Gornjem Milanovcu dva rešili u svoju korist, dok je ekipa Metalca ostvarila jedan trijumf.

U taboru domaćina svi su okrenuti pronalaženju rešenja za rezultatsku krizu i prekidanju neprijatnog niza porazara koji ugrožavaju status kluba. O tome su uoči ovog susreta govorili prvotimci milanovačkog tima Nikola Stojković, Ivica Jovanović i Vladimir Otašević  koji su istakli veliku važnost ove utakmice. 

Igrač veznog reda Nikola Stojković je istakao da je svaki bod od velikog značaja za ekipu:

’’Čukarički je u odličnoj formi, ovog proleća izgubio je samo od Crvene zvezde, ima još šansi da se plasira u plej-of. Nama je svaki bod od velikog značaja, a pobeda bi nas silno obradovala pred poslednja dva kola i plej-aut.’’

Njegov saigrač, iskusni napadač Ivica Jovanović, istakao je da očekuje veliku borbu za bodove u nastavku šampionata:

’’Očekuje nas rovovska borba za opstanak i iz tih razloga je okršaj sa Čukaričkim veoma bitan. Nećemo da pretimo, ali i imamo adute za pobedu. Pozivamo navijače da nas podrže.’’

Vladimir Otašević, štoper Milanovčana, istakao je da je njegovim saigračima i njemu prijala dvonedeljna pauza:

’’Prijala nam je dvonedeljna pauza, radili smo na otklanjanju nedostataka u igri, posebno popravljanju realizacije. Čukarički je na papiru možda i malo jači od nas, ali favorit ne pobeđuje uvek. Nećemo izgubiti.’’

U ekipi iz Gornjeg Milanovca sigurno neće biti ’’požutelog’’ kapitena Stefana Panića, dok će svi ostali fudbaleri biti na raspolaganju stručnom štabu.

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno optimizma, a veruju da je plasman u plej-of još uvek ostvariv cilj. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u strućnom štabu ’’brđana’’ Dragan Šarac koji je istakao da Milanovčani imaju dobar tim, bez obzira na trenutne slabe rezultate:

’’Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je izgubila četiri meča zaredom i u teškom periodu za njih probaće da pobede. Mi ćemo se boriti do kraja i dokle god ima šansa da uđemo u plej-of. Njihova ekipa je spoj mladosti i iskustva, imaju dobre igrače poput Otaševića, Mijića, Jovanovića, dobar tim bez obrzira na loše rezultate. Krenuli smo sa minusom od deset bodova i nije bilo lako, približili smo se na četiri do plej-ofa i daćemo maksimum dok postoji nada.’’

Trener Šarac se potom osvrnuo i na trenutne kadrovske probleme istakavši da u timu sigurno neće biti ’’požutelog’’ Kajevića. Još uvek nije izvesno ni da li će meč započeti i Bojić koji je imao problema sa povredom.

Prisutnima se potom obratio i prvotimac ’’brđana’’ Saša Jovanović koji je istakao da je Metalac ekipa koja se ne brani, već teži nadigravanju sa protivnikom:

’’Igraju kao većina ekipa u našoj ligi. Imaju dobar teren i imamo sve uslove za kvalitetan meč. Mi imamo svoj cilj da osvojimo tri boda i svaka nam je utakmica bitna.’’

Meč 28.kola Super lige Srbije između Metalca i Čukaričkog igra se danas, u petak 31.marta 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkmetalac.rs