Derbi meč u okviru 34. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Crvene zvezde dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Mečevi ovih rivala uvek su bili izuzetno kvalitetni, borbeni i privlačili veliku pažnju ljubitelja fudbala, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili trideset jednu pobedu, uz dva remija i bez pretrpljenog poraza, pa sa 95 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 1:5. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili dvadeset pobeda, uz šest remija i sedam poraza, pa su sa 66 bodova na svom kontu uoči ovog kola zauzimali 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Metalca, a rezultat je bio 1:2.

Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Novom Sadu završen je trijumfom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:2. Beograđani su poveli pogotkom Milana Gajića u 26. minutu susreta, a konačan rezultat postavio je sa ’’bele tačke’’ El Fardou Ben u 75. minutu susreta.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dejan Stanković ističe da njegova ekipa ima priliku da protiv kvalitetnog rivala ispiše istoriju i obezbedi novu šampionsku titulu:

’’Cele godine vredno radimo, trudimo se da izgledamo što bolje iz utakmice u utakmicu. Približio nam se jedan lep dan, jedna dobra prava utakmica, derbi kola u Super ligi, meč u kojem možeš da ispišeš istoriju. Mi ćemo sve uraditi da sutra pobedimo, obradujemo naše navijače i upišemo se u istoriju kluba, na tome radimo i zbog toga smo ovde. Očekujem jak otpor. Vojvodina je po mom mišljenju izvanredna ekipa sa Lalatovićem na čelu, koji je pokazao u svakom klubu u kom je bio trener da pravi razliku, radi sa ogromnom energijom, ne posustaje i nikada se ne predaje. Dosta ga volim i poštujem, odrasli smo zajedno u Crvenoj zvezdi, tako da Lalatovićeve ekipe znaju kako stoje na terenu i šta žele. Očekujem jednu pravu takmičarsku utakmicu u kojoj moramo biti pravi. Pod pritiskom smo cele godine, da li ćemo sutra biti pod većim ili manjim pritiskom ne znam. Zvezda kao klub zahteva da se dokazuješ iz utakmice u utakmicu, moraš da pobeđuješ i budeš najbolji. Mi ka tome težimo i to je jedan prirodan put, kao što je i sutrašnja utakmica prirodan put ove generacije. Na sutrašnjem meču neću moći da računam na Kataija, ostali će svi biti na raspolaganju. Znam već ko će igrati, naši navijači će to sutra videti, tako da nemam dilemu. Na svakoj konferenciji dobijam ista pitanja o rekordima. To je prirodan put, ispisuje se istorija, ako se u narednim utakmicama obore rekordi oberučke ćemo ih prihvatiti. Međutim, nama rekordi nisu na prvom mestu, primarni ciljevi su dobra igra, titula, osvajanje Kupa Srbije, ulazak u grupnu fazu evropskog takmičenja. Ako uz to dođu i rekordi rado ćemo ih prihvatiti.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Nenad Lalatović ističe da niko nije nepobediv i da će Novosađani pokušati da iskoriste malobrojne mane rivala i da stignu do pobede:

’’Zvezda juri neki rekord, ali ekipa koja bude bolja neka pobedi. Uvek postoje šanse, jer nije Zvezda nepobediva. Ima ogromne vrline, ali ima i mane. Mi idemo u Beograd sa željom da pobedimo, ali neće biti lako. Zvezda je u ovom trenutku jako organizovana i moćna. Imaju moćnu upravu i igrački kadar, ali uvek postoji mogućnost da se svaki tim na terenu pobedi. Imaju 90 odsto vrlina, ali znamo i njihovih 10 odsto mana, koje želimo da iskoristimo. Ovo je derbi kola, igra prvi protiv trećeg. Svi znamo kako je Zvezda igrala u Evropi i koliko dominira u našem prvenstvu. Znamo koliko su superiorni, imaju veliki fond igrača, sjajnog trenera, pojedince koje mogu da reše meč u svakom trenutku. Tu su Ivanić i Katai, sposobni da jednim potezom reše utakmice i u Evropi, a kamoli u našem prvenstvu. Sigurno ne idemo sa belom zastavom, jer nemamo šta da izgubimo, pošto smo u poziciji da smemo da dopustimo da izgubimo sve do kraja, na šta sam posebno ponosan. To se desilo poslednji put takođe kada sam ja bio trener, kada smo imali 15 bodova više od sledećeg iza nas na tabeli i evo sada kada sam opet ja tu.’’

Derbi susret 34. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine igra se u četvrtak 29. aprila 2021. godine, sa početkom u 18:55 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda