Derbi meč 33. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Surdulici gde domaći Radnik dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. U prethodnim sezonama gosti su imali ulogu favorita u ovom južnjačkom derbiju, ali su ovoga puta Surduličani u boljoj formi i u boljoj situaciji.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili četrnaest pobeda, uz šest remija i dvanaest poraza, pa sa 48 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 2:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz šest remija i petnaest pobeda, pa su sa 39 bodova na svom kontu uoči ovog kola zauzimali 11. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Javor Matisa, a rezultat je bio 0:0. Dva tima su se sastala i tokom jesenje polusezone, a meč u Nišu ekipa Radnika je rešila u svoju korist rezultatom 0:1. Strelac jedinog pogotka bio je Milan Makarić u 17. minutu susreta.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Slavoljub Đorđević ističe da pred ovaj susret ima velikih kadrovskih problema, ali da veruje da će igrači koji izađu na teren dati sve od sebe da ostvare pobedu:

’’Posle dve izuzetno teške i iscrpljujuće  utakmice sa Crvenom zvezdom u četiri dana igramo sa Radničkim iz Niša, velikim klubom koji je skoro promenio trenera i mogu reći da se odmah vidi  njegov rad. Ekipa jako dobro stoji i agresivna je, a verujem da dolaze sa imperativom pobede, jer im trebaju bodovi. Što se nas tiče, stvorili su nam se dodatni kadrovski problemi sa kojima ulazimo u ovo kolo. Pored dva kapitena, Stevanovića i Đorđevića, koji su duže vreme povređeni, na listi igrača sa povredama pridružio se i Jokić koji je dobio jak udarac u zglob protiv Zvezde i veliko je pitanje da li će igrati. Kada je reč o kartonima, tu je Uroš Stojanović koji je dobio karton u utakmici protiv Zvezde. Ipak, iako imamo veliki problem u zadnjoj liniji, ipak sam optimista i verujem da će igrači na koje računam dati sve od sebe da pobedimo Radnički.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Aleksandar Stanković ističe da očekuje da se njegov tim izdigne, pokaže reakciju i da, kako god zna i ume, mora stići do pobede:

’’Ekipa Radnika igra agresivno, disciplinovano, brzi su u gornjoj liniji. Takođe, moćna im je tranzicija, a u bloku su čvrsti. U kontinuitetu prave dobre rezultate i nisu slučajno na petom mestu. Po bokovima su dominantni Danovski i Bogdanovski, u vezi Subotić, a tu je i Milan Makarić, najbolji strelac lige.  Očekujem reakciju mojih igrača, moramo se dići, odigrati hrabro i biti pozitivni. Neće biti kalkulacija, i moramo, kako znamo i umemo, doći do pobede.’’

Derbi susret 33. kolaLinglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Radničkog igra se u nedelju 25. aprila 2021. godine, sa početkom u 14:30 časova. Meč možete pratiti u okviru multiprenosa na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Radnički Niš