Derbi meč 31. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Crno-beli su porazom u derbiju posustali u trci za prvo mesto, dok su Nišlije u evidentnoj krizi i blizu zone ispadanja, pa je ovaj meč značajan za oba tima na psihološkom planu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili dvadeset četiri pobede, uz dva remija i četiri poraza, pa sa 74 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz pet remija i četrnaest poraza, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Napretka, a rezultat je bio 1:2. Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Nišu ekipa Radničkog je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:0.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da su njegovi igrači sigurno emotivno ispražnjeni nakon derbija, ali da očekuje njihovu pravu reakciju i punu koncentraciju:

’’Znamo da su se igrači ispraznili, pre svega psihički, na derbiju. Moramo da budemo fokusirani, da budemo pravi na našem stadionu, da pokažemo mentalitet i karakter. Da vidimo gde smo i šta smo, kakav nam je karakter i način funkcionisanja posle teške utakmice. Ne plašim se reakcije igrača. Nema šanse da oni ne uđu 200 odsto u utakmicu koncentrisano, to bi bilo nenormalno, a kako ćemo igrati videćemo. Ne bih komentarisao Nišlije u kontekstu slabijih rezultata, oni najbolje znaju kakva je kod njih situacija. Novi trener je došao, imaće jedan-dva treninga i teško da će moći mnogo da promeni, ali će nama doneti nedoumice, jer ne znamo kako će igrati. Pratili smo njegov rad ranije, bio je uspešan u Milanovcu, znamo kako je igrao i radio, ali ne znamo kako će sad biti. To nam je jedina bojazan, jer volimo dobro da se pripremimo pred svaku utakmicu. Imamo i tešku utakmicu u polufinalu Kupa Srbije, ali razmišljamo korak po korak. Sigurno da ćemo neke stvari modifikovati. Imamo obavezu da pobeđujemo i svaki put da izvedemo najjači sastav.’’

Novi šef stručnog štaba Nišlija Aleksandar Stanković ističe da meč sa ekipom Partizana dolazi u nepovoljnom trenutku za njegov tim, ali da rezultat prethodnog duela sa crno-belima daje nadu:

’’Situacija je daleko od idealne i meč sa Partizanom dolazi u nepovoljnom trenutku za nas. Bez obzira na sve, naša obaveza je da pružimo maksimum i da se nadigravamo sa domaćinom. Ovaj tim ima veliki potencijal i potrebno je da se ekipa što pre razdrma i da u hodu uhvatimo ritam za završnicu sezone. Rezultat utakmice sa crno-belima iz jesenjeg dela nam govori da možemo da se nadmećemo s njima. Partizan igra odlično, imali su seriju od 17 pobeda, ali su porazom od Zvezde izgubili šanse da se bore za titulu. Očekujem da sutra izađu u najjačem sastavu i da pokušaju da se iskupe za taj poraz. Nećemo ni mi kalkulisati, a na teren ćemo poslati sve raspoložive snage, osim Stevanovića koji je u prethodnoj utakmici dobio crveni karton. Nadam se dobroj utakmici u kojoj ćemo uhvatiti zalet za finiš šampionata.’’

Derbi susret 31. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Radničkog igra se u nedelju 11. aprila 2021. godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Partizan