Najbolji igrač 29. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Đorđe Jovanović, asistent i dvostruki strelac u ubedljivoj pobedi Čukaričkog nad ekipom Spartaka u derbiju kola u Beogradu.

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze nastavljeno je takmičenje, a mečevi koji su odigrani nisu doneli neka veća iznenađenja. Najubedljiviji trijumf ostvarila je ekipa Čukaričkog, i to u derbi susretu kola sa ekipom Spartaka. Najzaslužniji za takav rezultat je na ovom susretu sjajni napadač Đorđe Jovanović koji je zabeležio dva pogotka i jednu asistenciju. On se tokom čitavog susreta odlično kretao i ulazio u šanse, a jako dobro je sarađivao i sa saigračima. Treba reći da je kod upisane asistencije pokazao nesebičnost, idealno uposlivši Milana Savića prilikom postizanja petog pogotka za ’’brđane’’.  Zbog toga ovoga puta nismo imali dilemu prilikom izbora najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Čukarički

Đorđe Jovanović (22) je rođen u Leposaviću, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao za belgijski Lokeren, kao i španske klubove Cadiz i Cartagena. U Čukarički je stigao u januaru ove godine i na 10 odigranih mečeva postigao je 6 pogodaka. Zabeležio je veći broj nastupa za sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: