Derbi meč 29. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka Ždrepčeve krvi. Biće to duel dva kvalitetna tima i možda poslednja prilika za goste da pobedom u duelu sa direktnim konkurentom uhvate priključak u borbi za četvrto mesto.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili šesnaest pobeda, uz sedam remija i pet poraza, pa sa 55 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 1:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili trinaest pobeda, uz pet remija i deset poraza, pa sa 44 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom TSC-a, a rezultat je bio 2:2. Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Subotici završen je pobedom ekipe Spartaka, a rezultat je bio 4:2.

Prvotimac ’’brđana’’ Asmir Kajević ističe da je potrebna maksimalna koncentracija kako bi se u ovom susretu stiglo do pobede:

’’Posle prethodne povrede, tada skočnog zgloba, prošle godine, vratio sam se u duelu protiv Spartaka. Tada sam postigao gol, ne bih imao ništa protiv da i sada bude tako. Iako smo prethodni meč izgubili od narednog rivala, naš skor sa njima je prilično dobar, posebno na domaćem terenu. Imaju dobru, mladu i poletnu ekipu, upotpunjenu iskusnijim pojedincima, povratnicima iz inostranstva. Vođeni su mladim stručnjakom sa kojim sam ja igrao u periodu dok sam bio u BSK-u iz Borče. Buač je bio ofanzivac, plemenit igrač, sigurno je da je tu filozofiju preneo i na ekipu. Znamo da neće biti lako, nije bilo niti u jednoj utakmici tako, iako je na papiru bilo slabijih rivala. U svakom meču moramo da budemo maksimalno koncentrisani, da bismo imali pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu.’’

Pomoćnik u stručnom štabu ’’golubova’’ Savo Pavićević ističe da je meč sa ekipom Čukaričkog prava prilika da igrači pokažu svoj kvalitet i da stignu do pozitivnog rezultata:

’’Mislim da pristalice Spartaka nisu zadovoljne našim izdanjem u prethodnih par kola. Sada nas očekuje utakmica u kojoj ćemo pokušati da nadoknadimo izgubljene bodove. U par utakmica nismo imali ni sportske sreće, a imali smo i dosta igrača van ritma zbog povreda koji su nedostajali u važnim trenucima. Dobra stvar je što smo zbog tih uslova dobili neke nove mlade igrače na koje možemo ozbiljno računati.  Čukarički je ozbiljan klub sa dobrim igračima, dobro su selektirani. Spoj su mladosti i iskustva u kojem ima puno talenata. Ovo je za nas prava utakmica da se pokažemo koliko vredimo. I dalje smo lišeni usluga kapitena Stefana Miloševića, svi ostali su spremni. Nadamo se da sutra možemo izvući pozitivan rezultat.’’ 

Derbi susret 29. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Spartaka igra se u petak 02. aprila 2021. godine, sa početkom u 19:05 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Čukarički