Najbolji igrač 28. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Danko Kiković, strelac i asistent u ubedljivoj pobedi domaćeg Novog Pazara nad ekipom Proletera.

Završena je još jedna runda takmičenja koja je donela nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica, a raspoloženi su bili i strelci koji su na deset mečeva postigli čak 33 pogotka. Najubedljiviji trijumf ostvarila je ekipa Novog Pazara koja je ’’petardom’’ ispratila mnogo bolje plasirani Proleter  za Novi Sad. Najzaslužniji za takav ishod je vezni fudbaler domaćeg tima Danko Kiković koji je pored sjajne igre zabeležio i po jedan pogodak i asistenciju. On se odlično snalazio na izuzetno lošem terenu Gradskog stadiona, odradio veliki deo posla i u napadu i u odbrani, a prvim golom na utakmici otvorio je seriju koju Slanobarci nisu uspeli da zaustave. Zbog svega toga je upravo on naš izbor za najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Novi Pazar

Danko Kiković (26) je rođen u Beogradu, igra na poziciji veznog igrača, a ponikao je u ekipi Srema iz Jakova. Tokom karijere je nastupao za portugalski Porto (U19), Lokomotivu, Inđiju, IMT, BSK Borča, Javor Matis, Mladost i OFK Žarkovo, odakle je u januaru i stigao u Novi Pazar. Tokom aktuelne polusezone zabeležio je pet superligaških nastupa, uz jedan postignut pogodak.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: