Derbi meč 27. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Čukaričkog dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Nema sumnje da su ’’brđani’’ ove sezone znatno uspešniji tim i da imaju ulogu favorita na svom stadionu, ali tradicija kaže da su protiv Nišlija u dosadašnjim duelima vrlo retko stizali do sva tri boda.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili petnaest pobeda, uz šest remija i pet poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 2:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz četiri remija i jedanaest poraza, pa sa 37 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu TSC-a, a rezultat je bio 2:0. Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Nišu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

Prvotimac ’’brđana’’ Dimitrije Kamenović ističe da gosti imaju odličnog trenera, kao i kvalitetne i iskusne igrače, zbog čega očekuje težak i interesantan meč:

’’Čukarički i Radnički već imaju zavidnu tradiciju interesantnih mečeva. Svaka utakmica protiv Nišlija bila je vrlo zanimljiva. Očekujem pre svega veliku borbu na terenu, a mi smo spremni da započnemo novi pobednički niz. Imaju odličnog trenera, koji pokušava da nametne stil igre koji je gajio i u Subotici. Uz to, Radnički ima vrlo kvalitetne pojedince, mnoštvo iskusnih igrača, neće nam biti lako u tom duelu. Naša je prednost što igramo na domaćem terenu, uvek nam je lakše na Banovom brdu, tu smo svoji na svome. Dosta smo se emotivno i fizički potrošili na meču sa Crvenom zvezdom, ali ne želimo da se osvrćemo na ono što je iza nas, već razmišljamo samo o utakmici sa Radničkim.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Vladimir Gaćinović ističe da je njegov tim u prethodnom kolu igrao odlično i da se nada još jednoj dobroj partiji i osvajanju sva tri boda:

’’Čukarički je u odličnoj formi, pogotovo kad igraju kući. Radi se o brzom, agresivnom timu, a da bi Beograd napustili uzdignute glave, moramo biti na svom maksimumu. Planove su nam poremetile povrede zbog kojih neće igrati Marković, Pantelić i Đuričin. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i očekujem da budemo na potrebnom nivou kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Bili smo jako dobri protiv TSC-a, pa se nadam da ćemo nastaviti sa dobrom igrom i tradicijom da Radnički pobeđuje na Banovom brdu.’’

Derbi susret 27. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Radničkog igra se u subotu 13. marta 2021. godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Čukarički